Selam. Bu yaz çalışmaya başladım ve bir adet bilgisayar alıp sonra da telefon almayı düşünüyorum. Tahmini 17.500 - 18.000 civarı bütçem olabileceğini tahmin ediyorum telefon için ama ne kadar Samsung seven biri olsam da sırf böyle gözüme havalı göründüğü ve eski olmasına rağmen iOS 18'de duracak bile olsa alacağı için XS Max'de düşündüm. İkinci el 256 GB yurt içi olanını ortalama 11 - 13K civarında buldum sarı sitede. Çarşıda telefoncularda da bu tarz fiyatlardan alabileceğimi düşünüyorum ama bir yandan S21FE 2. nesil 128 GB hem de sıfırı internette 16.500 - 17.000 civarında ve hem de 120Hz ve henüz güncellemesi şu sürümde duracak denilmedi ve One UI 7.0 alacaklar arasında. Şu an da yurt dışı Redmi Note 10S kullanıyorum ve bu güne kadar Android kullandım ve alıştım ve bayağı da bir yerleştim bu cihazlara, neresinde neyi açarsam ne olacağını biliyorum ama iPhone hiç kullanmadım.
İşe gittiğim yerde bir tane arkadaşımda 11 gördüm ve izin alıp biraz baktım ve eski bir cihaz olsa bile aşırı akıcıydı, oyunlarda da çok FPS düşüşü yaşamadığını söyledi zaten XS Max ile 11 arasında pek bir fark yok. İkisi de iOS 18'de duracak ve hem XS Max daha büyük ve daha kaliteli bir ekrana da sahip yani XS Max, 11'den daha mantıklı yani aşırı kafam karıştı ne alsam bilemedim, sizce hangisi daha mantıklı hafıza olarak? 128 olsa bile bana epey yeter o yüzden hafızayı dert etmeyin. Peki sizce 13K civarına iPhone XS Max'mi yoksa hala güncelliğini yitirmemiş ve kaliteli denebilecek 16.5k civarına sıfır Samsung Galaxy S21FE 2. nesil mi? Ha bir de XS Max PUBG 60 FPS iken S21FE 2. nesil de Snapdragon 888 ile akıcıda 90 FPS ve epey oyun oynamayı seven bir insanımdır.