S22 mi iPhone 11 mi?

Bütçe
16500

Aora

Kilopat
Daha fazla  
@BERWAR hocam telefon konusunda bilgilisiniz anladığım kadarıyla. S22 16300₺ fiyata düştü sizce iPhone 11 mi S22 mi alınır? Telefondan beklentilerim:
-Stabilitesi
-Uzun ömürlü olması.
-Kamerası
-Pili
-Marka değeri yani ikinci el satmak istediğimde hızlı satılan ve değerini kaybetmeyen.
-Ekranı
Bu faktörler göz önüne alındığında sizce mantıklı tercih hangisidir? Çok arada kaldım. Diğer kullanıcılardan da öneri bekliyorum.

11 sıfır fiyatına alınmaz şu an. Batarya sorun olmayacaksa S22.
Batarya 11'de de çok iyi değil sanırım. Birkaç ay sonra memnun kalmayıp satmak istesem sizce s22 kolay satılır mı? Birde 16400₺ gerçekten indirimli fiyatı mı yoksa Türk mantığı bindir indir mi yapmışlar?

iPhone 11, sebepleri Exynos işlemci olarak uzun vadede donma yapıyordu en son kullandığımda. Snapdragon kadar iyi değiler.

Lakin en önemli sebep Samsung'un AMOLED paneli de bir ya da iki yıl içinde ekranda yanık izi bırakıyor. IPS panel daha iyi bana göre çünkü aynı olay IPS'de kolay kolay olmuyor.

Samsung'un paneli daha güzel gösterebilir renkleri ama ben uzun süre sorun çıkarmaması taraftarıyım telefon alınca.

iPhone para bakımından daha az değer kaybeder. Yazılım güncellemeleri açısından daha uzun ömürlüdür.

Son düzenleme:
Türkiye' deki s22'ler snapdragonmus

Türkiye'deki S22'ler Snapdragon.

Evet bende fark ettim, yine de yazılım güncelliği, ekran uzun ömürlülüğü ve daha az değer kaybı bakımından 11 benim fikrime göre. AMOLED ekranlarda yanma olunca çok kötü gözüküyor kullanırken. Yazılımla falan kalanını da yakmaya çalışanlar var aynı gözüksün diye ama hiç hoş gözükmüyor yine de ekranları da aşırı pahalı. S22 ekran değişim ücreti 3500 TL iken iPhone 11 1000-2000 TL.

Son düzenleme:

Yazılım güncelleme açısından 4-5 yıl götürebileceğini düşünüyorum ki bu da gayet iyi bir rakam.

AMOLED panellerin hepsinde aynı olay olmuyor, bazı telefonlarda bu sorunun çıkması panelin kötü olduğunu ortaya koymaz. AMOLED panel kısa veya uzun dönem fark etmez her türlü daha iyidir.

S22 ya da iPhone 12.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…