S23 50 MP neden 12 MP modundan kötü çekiyor?

Havenn

Hectopat
Başlıkta belirttiğim gibi 50 MP, 12 MP modundan kötü çekiyor. Burada gösteremiyorum ama bir harita fotoğrafı çektim ve 50 MP modunda hiçbir ilçe ismi okunmazken 12 MP modunda hepsi okunabilir derecedeydi. Ve genellikle 12 MP modundan daha detaysız çıkıyor çoğu fotoğraflar. Normalde tam tersi olması gerekmiyor mu?

Önemli olan MP değil kamera sensörleri ve yazılımıdır.

Pixel binningden dolayı, sensör boyutuna 50 MP'ye tekabül eden çözünürlük sığdırılıyor ve bazen karman çorman, oversature sonuçlar ortaya çıkabiliyor. 12 MP'de ise özellikle düşük ışıkta çok daha temiz, berrak görüntüler yakalayabiliyor. Çok fazla değişken olmadığı sürece 12 MP'nin üstüne pek çıkmıyorum.

Yüksek megapiksel, daha fazla detayı yakalamak için iyi ışık koşullarına ihtiyaç duyar. Işık yeterli değilse zaten net bir çekim yapamazsınız.

Bende S23 kullanıyorum daha önce böyle bir sorunla karşılaşmadım. Tam tersi 50MP daha NET çekiyor bende. Eğer ki büyük güncellemeyi yaptıysanız telefona hard reset atın. Şayet normalde 50MP de sorun yok sizde farklı bir durum olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…