S23 FE vs A55

JrWhite

Decipat
Merhaba arkadaşlar yeni telefon almaa karara verdim elimde iki seçenek var. Siz muhtemelen S23 FE daha iyi yazmak için gelmiş olabilirsiniz fakat artık ikisinin fiyatı çok yakın değil. Telefonu en az 4 yıl kullanacağımı belirtmek isterim 4 yıldan sonra değişirim muhtemelen. Öncelikle A55'in sevdiğim özelliklerinden başlayalım. 1 yıl daha fazla güncelleme alacak. Cihazın tasarımı bana daha güzel ve premium geldi. Batarya konusunda daha iyi, daha dayanıklı camı vs. fiyat olarak 16000 TL 128 GB bana yetiyor. S23 FE'nin sevdiğim yanları yapay zeka özellikleri, işlemcisi çok daha iyi, kamerası daha iyi. 20000-21000 TL beyaz istediğim için 21 k oluyor yoksa 20K'ya var. Beni özellikle düşündüren konu S23 FE A54'le aynı neredeyse tasarımsal olarak. Ayrıca çerçeveleri biraz büyük yani baktım ama A55 de büyük geldi çerçeve olarak. Neyse çok uzattım kusura bakmayın beni aydınlatırsanız sevinirim bütçem ikisine de yetiyor sizce aradaki fiyat farkına değer mi?

S23FE kamera konusu dışında bir artı katmaz sana, senin yerinde olsaydım A55 alırdım.

AnTuTu olarak %30'dan fazla performans farkı var. Ekran olarakta HDR, HDR 10, HDR 10+, parlaklık, dirençli cam var fazlası var.
Kamerada yine S23 FE daha iyi. Bence bataryayı dert etmeyecekseniz ikisinden de daha iyi olan S22'yi alın.

Sizin için hangi özellikler önemli? (kamera,batarya vb).
Eğer batarya çok önemli ise S23FE veya S22 tercih etmenizi önermem.
Kamera ve işlemci dışında aşırı bir fark yok iki telefon arasında da.
Sadece sosyal medyada gezineceğim basit işlerle ugrasacagim diyorsan A55 alabilirsin gibi.
S23FE genel anlamda tabii ki daha iyi bir telefon ama o aşırı iyi özellikleri S serisinde kullanmayacaksan o fark verilmez gibi.
@ruzgaew
Tabii sağdan soldan duyduklarıyla A serisi kasıyor, çöküyor, donuyor diyenler her zaman var ve olacak...

Merhaba hocam iPhone 7 kullanıyorum öyle düşünün reelslarda bile kasıyor artık yapay zeka özelliklerini çok kullanacağımı sanmam kamerayı kullanırım ama a55 te çok üzmez herhalde ben s22 yi eledim kendi kafamda hem küçük olması hem de batarya olarak ayrıca güncelleme olarak alınmaz gibi geldi bana. Oyun vs asla zaten PC var oyun için. İnstagramda geziniyorum YouTube vs. Fakat 4 K farka değer ise alacağım yani s23 fe yi geçen bir teknoloji mağazasına gittim hangisini önerirsiniz diye adam hemen s23 fe yi övmeye başladı. Eğer a55 bana yeter ise mavi rengini alıyım 16 K ya yanına da kulaklık alırım. Bu arada bence işlemci abartılıyor 3 ay öncesinde redmi note 8 pro kullanıyordum hiç bir şekilde kasmıyordu günlük kullanımda nedir bu 1.2 milyon olcak puanı işte diğeri 750 K vs. Cyberpunk mi oynatıyor sanki telefon. Fakat 3 sene sonra ne olur bilemem a55 şimdinin iPhone 7 si gibi olursa ağır pişmanlık.

Yaklaşık 3 yıldır A52 kullanıyorum (kasma, donma sorunsuz). Samsunglar, Androidler kasıyor donuyor diyenler her yerde var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…