S23 mü iPhone 13 mü?

İphone 13 almaya gidip s23 aldım ve kesinlikle çok memnunum, iphone 13 ü de inceleme fırsatım oldu kamera da s23 çok daha iyi özellikle gece çekimlerinde.

iPhone 13 almaya gidip S23 aldım ve kesinlikle çok memnunum, iPhone 13'ü de inceleme fırsatım oldu kamera da S23 çok daha iyi özellikle gece çekimlerinde.

Uzun pozlamayla(long exposure) gündüz gibi fotoğraflar da çekebilirsin kameraya ilgin varsa ama sadece binalar gibi hareket etmeyen şeyler net çıkar.
Hareketli otobüs araba gibi şeylerde bu efekti yapabiliyorsun

Yıldızları falan da çekebileceğini söylememe gerek yoktur herhalde, ben kendi giriş seviyesi telefonumda 3. parti uygulamalarla 60 saniyeye kadar uzun pozlamalar yapabiliyordum, sanırım S23 de 4 dakikaya kadar çekebiliyorsun kendi uygulamasıyla. Nasıl çalıştığını merak edecek olursan basitçe kamera sensörünü açık tutuyor, normalde fotoğraf çekerken sensörü çok kısa bir süre açar, ışığı yakalar sonra olay biter ama uzun pozlamada sensörü açık tutmaya devam ediyor, ne kadar gözünü açık tutarsa o kadar fazla ışık yakalayabiliyor. Ama hareketli bir şey geçerse kameranın önünden doğal olarak bulanık çıkar. ISO'yu en yükseğe falan getirip shutter Speed'i test etmek için 30 saniyeye falan ayarlayıp karanlık bir odada(az da olsa ışık olmak zorunda) denemeler yapabilirsin, yıldız fotoğrafı çekerken ISO'yu tekrar düşür diğer türlü kumlu görüntü oluşur.

ISO'yu 100'e getirip shutter Speed'i de rastgele oynatarak aydaki detayları da yakalayabilirsin. Ben 5MP kameramla yapabiliyordum. Bir de uzun pozlama yaparken telefonu da sabit tutman gerek, mümkünse bir yere yasla bırak. Yıldız fotoğraflarını geri sayım açıp telefonu bir kitapın üstüne yüz üstü bırakarak çekiyordum tripot olmadığından

Son düzenleme:
Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için müsait olduğun zamanda denicem onları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…