S23 nasıl şarj edilmeli?

Ali1019

Centipat
Daha fazla  
1 haftalik bir S23 cihazim var, hizli şarj kullanıyorum 25 watt'lik. Ben telefonu kullanirken sarji tamamen bitirip sonra 100'e kadar şarj ediyorum. Dogrusu bu mudur? Degilse de kac iken sarja takip kacta cikarilmali, idealini bilen var mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Reavenn @nikflatron hocalarım şarjı 100 yapmak ile ayarı açıp 85 de bırakmanın çok bir farkı oluyor mu? Yoksa bende açacağım o ayarı. Ben hep 100'e kadar şarj ediyorum.

15'in altına düşürünce anot,85 üstüne çıkarırsanız katot zarar görür.

@Reavenn @nikflatron hocalarım şarjı 100 yapmak ile ayarı açıp 85 de bırakmanın çok bir farkı oluyor mu? Yoksa bende açacağım o ayarı. Ben hep 100'e kadar şarj ediyorum.
Uzun vadede batarya elbet zayıflayacak, 20-80/15-85 aralığında kullanmak batarya ömrünü biraz da olsa artırır. Amaç sağlıklı kullanmak yani.

20 altina dusurmeyin, telefonu sarj ederken kullanmayin. Yuzde 30-40-50 istediginiz zaman sarja takabilirsiniz. Bu iki maddeye dikkat edilirse 85'e kadar sarj etmeye gerek yok. 3 sene sonunda her seyi yapip sadece yuzde 100 yerine 85'e kadar sarj etmis olmak pil sagligi acisindan cok cok yuzde 4-5 fark yaratir. Onun icin de 3 sene boyunca cihazi pil olarak toplamda yuzde 35 eksik kullanmak bence mantiksiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…