2. Konu açıyorsunuz sanırım sabırsız ve kafaya takan birisisiniz. Bir önceki konunuz da bahsetmiştim son 3-4 aydır böyle güncellemeler ile.
7-8 saat ekran süresini alan arkadaşlar her şeyi kısıtlıyor 60Hz kullanıyor ve güç tasarrufunu kullanıyorlar. Ek olarak mobil hattınız ne kadar az çekiyorsa pil sürenize o kadar - katıyor. Şehir içinde evimdeyken 6-7 saat alıyorsam yazın köye gittiğim de bu süre 4 saate iniyor. Haliyle şebeke taraması yaparken pil harcıyor.
TikTok-Facebook-Messenger yüklü ise cihazınız da bunlar küresel hangi marka olursa olsun pili sömüren eriten 3 uygulamadır.
One UI 7 fazlasıyla gecikti hem arayüz akışkanlığı hem de pil süresi için çalışıyorlar.
Bir ek olarak da ne kadar korsan APK sürümü kurarsanız da bunlar da pil sürüsüne etki eder stabil çalıştırmaz.
Güncellemeleri beklemeniz gerek ya da Full güç tasarrufu + 60Hz kullanacaksınız.
Bu devirde DÜZ kullanıcı olunmaz. Ben parasını basıyorum amiral gemisi telefon alıyorum bunlarla mı uğraşacağım diyen bir insan zaten bu düzeyde telefon kullanmasın.
Android/İOS fark etmeksizin yazılım kısmını da donanım kısmını dabilmek gerekiyor (Bu dönemde) tam anlamıyla.
Tekrar söylüyorum batarya veya telefonda (normal) olarak sıkıntınız yok. Sadece güncellemeler rayına oturması lazm. Bir de diğer saydığım faktörleri göz önünde bulundurmak lazım.