S23 Ultra vs S22 Ultra

Bütçe
20000-30000
Daha iyi işlemci, daha iyi kamera, daha uzun güncelleme desteği, aradaki farka değer.

Tamam sağ ol cevapların için.

Peki yurt dışı global durumu bana sorun çıkarır mı ya da herhangi önerin var mı?

Peki yurt dışı global durumu bana sorun çıkarır mı ya da herhangi önerin var mı?
Sorun çıkarmaz normal şartlarda ancak eğer cihaz sıkıntılıysa onu kontrol ederek alınması gerekir.

İkinci el telefon alırken dikkat etmen gereken birçok önemli nokta var. Aşağıda en kritik olanları listeledim (yapay zeka demeyin her birisini okudum bilgiler doğru):

1. Cihazın Fiziksel Durumu

• Ekran: Çizik, kırık, ölü piksel var mı?
  • Kasa: Darbe izi, çatlak, bükülme?
  • Kameralar: Lenslerde çizik ya da toz var mı?
  • Tuşlar ve Bağlantılar: Tüm fiziksel tuşlar çalışıyor mu? Şarj soketi sağlam mı?

2. Cihazın Yazılım Durumu

• iCloud / Google hesabı açık mı?: iPhone’da "iCloud kilidi" (Activation Lock), Android’de “FRP (Factory Reset Protection)” aktif olabilir.
  • Format atılmış mı?: İçindeki kişisel bilgiler silinmiş ve sıfırlanmış olmalı.

3. IMEI Sorgulaması

4. Batarya Sağlığı

• iPhone’larda “Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı” kısmından kontrol edebilirsin.
  • Android’de AccuBattery gibi uygulamalarla öğrenilebilir ama net bilgi zor.
  • Aşırı hızlı boşalıyorsa ya da telefon kapanıyorsa batarya zayıf olabilir.

5. Tüm Fonksiyonları Test Et

• Kamera: Ön ve arka çalışıyor mu?
  • Hoparlör ve Mikrofon: Sesli arama yaparak kontrol et.
  • Wi-Fi, Bluetooth, GPS, Mobil veri: Hepsi aktif çalışmalı.
  • Parmak izi / Yüz tanıma: Varsa mutlaka test et.
  • Şarj ve kulaklık girişleri: Sorunsuz çalışıyor mu?

6. Fiyat Karşılaştırması

• Sahibinden, Letgo, GittiGidiyor, Hepsiburada gibi yerlerden aynı modelin fiyat aralığını incele.
  • Normalden çok ucuzsa dikkat et — çalıntı ya da sorunlu olabilir.

7. Fatura ve Kutu İçeriği

• Faturası varsa cihazın yasal olduğunu gösterir.
  • Kutu, şarj aleti, kulaklık vb. eksikse pazarlık şansın olabilir.

Sağ olun hocam peki alacağım gün size tekrar ulaşsam vs. hiçbir bilgim yok dediğim gibi tanıdığımda yok sorun olur mu?

Sağ olun hocam peki alacağım gün size tekrar ulaşsam vs. hiçbir bilgim yok dediğim gibi tanıdığımda yok sorun olur mu?
Forum kuralları nedeniyle şahsi ulaşım adresi veremem ancak buradan yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince, en kötü ihtimalle yeni konu açar etiketlersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…