S24+ almaya değer mi?

O zaman sanırım ben de 25 W ile yetineceğim. Bence 1 saat 15 dakika gayet yeterli. İşlemci de gayet iyi diyorsanız S24+ yolu göründü gibi

O zaman sanırım ben de 25 W ile yetineceğim. Bence 1 saat 15 dakika gayet yeterli. İşlemci de gayet iyi diyorsanız S24+ yolu göründü gibi
Hocam en mantıklısı. Gayet iyi bir telefon. Hızlı şarj dışında rahatsız edecek bir eksiği olduğunu düşünmüyorum.

1.5-2 aydır S24+ kullanıyorum, ben de ilk zamanlar S24 veya Honor 200 Pro düşünüyordum, fakat almışken daha iyisi olsun dedim, S24'e göre çok daha fazla artısı var, batarya, hızlı şarj, ekran boyutu vs. Fakat bu kadar para verdiğime de biraz pişmanım. Şarjı asla 1 gün yetmedi bana, en geç akşam 6'da şarja takıyorum ve ekran süresi 5 saat civarında genelde. Hızlı şarj 45W çok da yeterli sayılmaz, aynı paraya 100W'lı telefonlar varken. Kamerası beklediğim etkiyi yaratmadı bende, işlemci de aynı şekilde 2. aydan anlık takılmalar yaşıyorum. Belki de Android'in klasik sorunlarındandır bilmiyorum. Şahsen şu anki aklım olsa asla bir telefona 40 bin lira vermezdim, 20-25 bin liralık telefonla da aynı verimi alırdım muhtemelen.

Ben de almışken iyisi olsun diyorum hocam umarım pişman olmam. Şarjının 5 saat gitmesi bence 4900 mAh bi bataryaya göre çok az gün boyu ağır oyunlar oynayan biri misiniz? Hızlı şarj konusu çok takıntılı olduğum bi konu değil 25 W ın dahi işimi göreceğini düşünüyorum. Fakat takılmalar yaşamanız biraz tedirgin etti doğrusu. Daha 2 aylık bir telefon için olmaması gereken bir durum. 40 bin liralık telefonu 20-25 bin bandıyla denk görmek biraz fazla yermek gibi olmuş hocam. Bu telefon gerçekten bu kadar beklentiniz altında mı kaldı?

Puzzle oyunları oynuyorum sadece, onun dışında İnstagram, Youtube vs. Ağır oyun oynamıyorum yani. Ama gün boyu 4.5G açık, belki de o yüzden o kadar az ekran süresi alıyorum. Takılmalar daha çok Chrome'da oldu birkaç kez. Yeni sekme açmaya çalıştığımda 1-2 saniyelik takılma oldu, ardından sekme açıldı. Bir de İnstagram'da storylerde dolaşırken storyler bir anda siyah oluyor, kapatıp açtığımda düzeliyor. Bunlar uygulamayla mı alakalı, arayüzle mi alakalı, Androidle mi alakalı bilmiyorum. Bu tarz şeyler can sıkıyor, bu yüzden 20 bin liralık telefon alsaydım keşke diyorum. O telefonda yaşasam sorun etmem, ucuz zaten der geçerim ama almışken iyisini alayım diyorum, bunda da şarjı yetmiyor, anlık takılmalar oluyor, kamerası beklentimin altında kalıyor derken pişmanlık yaşatıyor açıkcası.

Daha ucuz bir kıyaslama olarak yine S24FE örneğini vereyim. S24+'ta dahi bu tarz sorunlar varsa S24FE'de bu sorunlar hayli fazladır. O yüzden daha ucuz bir modele yönelmek bu açıdan çok mantıklı değil bence. Bazı takılma, donma gibi sorunlar belki yazılımsal ufak problemlerden kaynaklanıyordur ve bunlar ilerideki güncellemelerde düzeltilebilir. Fakat pilin böyle bir kullanımda bu kadar az gitmesi üzücü doğrusu. 4900 mAh batarya dahi bu kadar hızlı gidiyorsa bundan daha ileri bir opsiyon ne olabilir ki? Kamerası da cidden bu kadar beklenti altında mı? İnternetteki testlerde kamerası Iphone 14 modeliyle eş değer skorlar alıyordu.

Arkadaşta iPhone 13 var, çok inceleme fırsatım olmadı ama sanki kamerası daha güzel gibi geldi bana. Bilmiyorum belki de S24+'tan beklentim çok yüksekti benim, o yüzden beklentimin altında kaldı. Batarya konusunu da şöyle açıklayayım; sabah %100'deyken alıyorum, işe gidiyorum akşam 5-6 civarında %20'nin altında oluyor. Eve gidince şarja takıyorum, yemek yerken şarj oluyor, ardından yatana kadar yine telefonda takılıyorum ve şarjım %60-70'lere düşmüş oluyor. Şarja takmasam ertesi gün yetmesi imkansız, yanımda şarj aletiyle gezmek istemiyorum, şarja taksam günde 2 kez şarja takmış oluyorum. Yani batarya kesinlikle çok kötü benim gözümde. Honor Magic7 Lite var mesela 16 bin liraya, 6600 mAh bataryası var, keşke onu alsaydım da en azından batarya konusunda kafam rahat olurdu diyorum. Takılma konusunda da, S24 FE ile bir fark olacağını sanmıyorum, cünkü arayüz aynı, Android sürümü aynı, islemci hemen hemen aynı.

Bataryası belki daha iyi olabilir. Fakat diğer konularda 16 bin liralık bir telefon oldukça altta kalır. Benim şu anki telefonumda 6000 mAh var ve benim kullanımımda 2 gün gidiyor. Fakat bu aralar gerçekten çok az kullanıyorum telefonu bu yüzden olması çok mantıklı. Normalde 6-7 saat gidiyor. 4900 mAh'in 5-6 saat gitmesi bu yüzden belki mantıklı olabilir. Daha düşük fakat bataryası daha iyi bir telefona geçebilirim lakin çok nadir telefon değiştiren biriyim bu yüzden performansta üzecek bir telefon istemiyorum. Fan Edition modelleri f/p telefonu olabilir ama elbette ki S24+ a göre özellik olarak altında kalacaktır. Hala kafamda tam oturmadı bu iş ama farklı bir opsiyon da pek yok gibi. Xiaomi gibi Honor gibi markalara biraz ön yargılı olabilirim. Çevremde çok fazla görmediğimden belki de. Bu yüzden Samsung'tan devam etmek daha doğru geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…