S24 FE 128 GB 22.500 TL'ye alınır mı?

Bütçe
20.000-25.000

Furkan0634

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, öncelikle hayırlı Ramazanlar. Birçok kez danışma konusu olan bir şeyi soracağım. S24 FE / 128 GB şu an Amazon'da 2500 TL kupon ile 22.500 TL'ye geliyor. 256 GB kullanımım olmaz, aradaki fark da şu an fazla görünüyor. Hızlı şarj için yurt dışından Note 13 Pro+ almak ile Türkiye cihazı S24 FE'yi almak arasında çok kararsız kaldım.

Performans ve AnTuTu testleri çok yüksek ama bugün incelediğimde ekranı bana çok kalitesiz gibi geldi. 385 PPI olmasının bir etkisi mi bilmiyorum. Xiaomi cihazlardaki 68 milyar renk özelliği gerçekten fark edilir bir şey mi? Önceliğim ekranın gerçekten çok iyi olması, ikinci olarak da kamera.

Sosyal medya kullanmıyorum, sadece WhatsApp, video ve bazen oyun oynuyorum. 6-7 yıl bir ömür vermesinden ziyade 2-3 yıl gerçekten yormasın yeter. Net olarak hangisini almalıyım ve ne yapmalıyım? 22.500 TL'ye aynı performansta başka hiçbir cihaz bulamadım. Gerçekten çok kararsız kaldım, değerli fikirlerinize ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, öncelikle hayırlı Ramazanlar. Birçok kez danışma konusu olan bir şeyi soracağım. S24 FE / 128 GB şu an Amazon'da 2500 TL kupon ile 22.500 TL'ye geliyor. 256 GB kullanımım olmaz, aradaki fark da şu an fazla görünüyor. Hızlı şarj için yurt dışından Note 13 Pro+ almak ile Türkiye cihazı S24 FE'yi almak arasında çok kararsız kaldım.

Performans ve AnTuTu testleri çok yüksek ama bugün incelediğimde ekranı bana çok kalitesiz gibi geldi. 385 PPI olmasının bir etkisi mi bilmiyorum. Xiaomi cihazlardaki 68 milyar renk özelliği gerçekten fark edilir bir şey mi? Önceliğim ekranın gerçekten çok iyi olması, ikinci olarak da kamera.

Sosyal medya kullanmıyorum, sadece WhatsApp, video ve bazen oyun oynuyorum. 6-7 yıl bir ömür vermesinden ziyade 2-3 yıl gerçekten yormasın yeter. Net olarak hangisini almalıyım ve ne yapmalıyım? 22.500 TL'ye aynı performansta başka hiçbir cihaz bulamadım. Gerçekten çok kararsız kaldım, değerli fikirlerinize ihtiyacım var.

Sizin yerinizde olsam S24FE alrdım fakat FE serilerinde ısınma problemi vardı yanlış hatırlamıyorsam (S23FE) ama ikisi arasından düşünmeden S24FE

Kesinlikle alma hocam, 14T almalısın sana gayet yeterli gelir. 20K üzeri fiyata telefon satıyor hızlı şarj desteği bile yok, Samsung'a bu paralar verilmez. Adamlar 20 dakika full dolan telefonlar yapıyorlar. Samsung'un şu an bile en hızlı dolan telefonu ki onu da lütfen yapmışlar 68 dakikada şarj oluyor.

Samsung S24 FE gayet guzel sorunsuz bir cihazdir. Ekranini nasıl begenmediniz bilmiyorum ama piyasadaki en kaliteli ekranlardan birine sahiptir. Belki ekrani 1080p oldugundan ekrani suratiniza cok yakin tutuyorsaniz yetersiz gelmistir.

128 GB konusunda ise bana yetersiz gelir açıkçası MicroSD kart slotu olmadigi icin ama telefonun hafizasini cok doldurmuyorsaniz size yeterli gelebilir.

Xiaomi'lerdeki 68 milyar renk olayi yabancilarin tabiriyle bir"gimmick" yani kagit uzerinde cok etkileyici ama emin olun aradaki farki anlayabilmenize pek imkan vermiyorum. S24 FE'de zaten 8bit+ FRC ile 1 milyar renk verebiliyor HDR iceriklerde o yuzden pek kafaya takmaya deger bir mevzu degil.

Fiyatini gorunce ben bile alsam mi diye düşündüm yani guzel bir fiyati var :D

Kesinlikle alma hocam, 14T almalısın sana gayet yeterli gelir. 20k üzeri fiyata telefon satıyor hızlı şarj desteği bile yok, Samsung'a bu paralar verilmez. Adamlar 20 dakika full dolan telefonlar yapıyorlar. Samsung'un şu an bile en hızlı dolan telefonu ki onu da lütfen yapmışlar 68 dakikada şarj oluyor.

Hocam cevap için teşekkür ederim öncelikle hayırlı ramazanlar, 14T 26-27 k civarıydı 22.500 aklımı çok çeliyor çünkü 27'lere çıkarsam 30-35 segmentine geçiş yaparım direk ama 22.500'e bu F/P telefon gibisini 30-35'te bulamadım.

Alınır, bu fiayata bu kadar güçlü cihaz yok bana göre.

Hocam cevap için teşekkürler, siparişi verdim 128 GB 22.500 hatta mind yeşili 22.100'e geliyordu bir de banka 250TL puan verdi. 22.000 TL'ye S24FE-128 GB aldım umarım pişman olmam. Yurt dışı Note 13 Pro+ hızlı şarj ve Edge ekran ile aklımı çok çelmişti ama performans olarak sanırım çok fark var. Bu arada S24FE muadili telefon olsa muhtemelen onu alırdım çünkü çok kaba geldi. S25 ultrayla karşılaştırınca hepsinin öyle olduğunu gördüm.

Sizin yerinizde olsam S24FE alrdım fakat FE serilerinde ısınma problemi vardı yanlış hatırlamıyorsam (S23FE) ama ikisi arasından düşünmeden S24FE.

S24FE /128 GB aldım 22.000'e geldi banka puanıyla falan. 1-2 hafta daha kutusunu açmadan bekleyeceğim 24-25k ya belki 256 GB versiyonu düşer bilemedim. Cevap için teşekkür ederim.

Samsung S24 FE gayet guzel sorunsuz bir cihazdir. Ekranini nasıl begenmediniz bilmiyorum ama piyasadaki en kaliteli ekranlardan birine sahiptir. Belki ekrani 1080p oldugundan ekrani suratiniza cok yakin tutuyorsaniz yetersiz gelmistir.

128 GB konusunda ise bana yetersiz gelir açıkçası MicroSD kart slotu olmadigi icin ama telefonun hafizasini cok doldurmuyorsaniz size yeterli gelebilir.

Xiaomi'lerdeki 68 milyar renk olayi yabancilarin tabiriyle bir"gimmick" yani kagit uzerinde cok etkileyici ama emin olun aradaki farki anlayabilmenize pek imkan vermiyorum. S24 FE'de zaten 8bit+ FRC ile 1 milyar renk verebiliyor HDR iceriklerde o yuzden pek kafaya takmaya deger bir mevzu degil.

Fiyatini gorunce ben bile alsam mi diye düşündüm yani guzel bir fiyati var :D

Hocam cevap için teşekkür ederim, dediğiniz gibi muhtemelen tam anlayamadım ekranı çünkü bugün S25 ultranın ekranına baktım neredeyse aynı geldi bana. İncelerken iPhone 13'ün ekranı ile karşılaştırdım ondan dolayı öyle olmuş olabilir. 128 GB 22.000 TL'ye verdim siparişi. 1-2 hafta kutuda tutarım belki 24-25'e 256 GB alınır ya da muadili bir cihaz bulurum ama aylardır araştırıyorum gerçekten bulamadım. POCO X7 Pro alacak kadar oyun oynamıyorum. Bu arada 8 yıldır kullandığım iPhone 7/32 GB'tan geçeceğim alan konusunda artık çok sıkıldım :D bu arada umarım IPhone'i özlemem. iPhone o paraları vermek istemediğimden Android'e geçiyorum.

Sizin yerinizde olsam S24FE alrdım fakat FE serilerinde ısınma problemi vardı yanlış hatırlamıyorsam (S23FE) ama ikisi arasından düşünmeden S24FE.

Hocam hayırlı ramazanlar, sanırım ısınan S23FE di. S24FE /128'yi sipariş ettim hayırlısı artık.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı