S24 FE çok hızlı ısınıp çok hızlı soğuyor

Begüm00

Hectopat
Daha fazla  
Telefonu 5 gün önce aldım. İlk başta yeni olduğu için çok hızlı ısınıp çok hızlı soğuduğunu düşündüm. Bir de şarjı hızlı bitiyor. Flip 5 kullanan bir arkadaşım, "Bu yeni model telefonlar hep böyle, benimkinde de aynı sorun var," dedi ama emin olamadım. Sizce götürmeli miyim servise?

Telefonu 5 gün önce aldım. İlk başta yeni olduğu için çok hızlı ısınıp çok hızlı soğuduğunu düşündüm. Bir de şarjı hızlı bitiyor. Flip 5 kullanan bir arkadaşım, "Bu yeni model telefonlar hep böyle, benimkinde de aynı sorun var," dedi ama emin olamadım. Sizce götürmeli miyim servise?
Servise götürmen ısınmayı değiştirmeyecek. Exynos kronik olarak ısınıyor. Termal başarımı kötü. Exynosa sahip olup, termal başarımı iyi olan sadece S24+ var.

Son düzenleme:
LG G3 telefonlarda benzeri bir soruna sahipti. Hızlı ısınıp soğuduğu için anakart lehimleri kırılıyordu. Aynısı sizin için geçerli mi bilemem ama biraz dikkatli kullanmakta fayda var.

Exynos işlemciler hızlı ısınır hızlı soğur. Bende A55 var çabuk ısınıyor ama 45 dereceyi geçmiyor.

Telefonda kronik ısınma sorunu yok. Aynı telefonu kullanıyorum, ilk zamanlar ısınıp şarjı hızlı bitiyordu, şu an gayet iyi, hatta One UI 7'yi ilk yüklediğim zamanlarda da aynı sorunlar oldu ve düzeldi, demek ki telefon kendi kendini optimize ediyor. Önce birkaç hafta kullan aynı sorunlar devam ederse servise danışabilirsin.

Telefonda kronik ısınma sorunu yok. Aynı telefonu kullanıyorum, ilk zamanlar ısınıp şarjı hızlı bitiyordu, şu an gayet iyi, hatta One UI 7'yi ilk yüklediğim zamanlarda da aynı sorunlar oldu ve düzeldi, demek ki telefon kendi kendini optimize ediyor. Önce birkaç hafta kullan aynı sorunlar devam ederse servise danışabilirsin.
Hocam rakipleri olan Honor 200, 14T, Nothing Phone 2a neredeyse hic isinmiyor. 14T biraz isiniyor fakat Exynos kronik sorunlu isinma olarak. Termal olarak Exynos; SD ve MTK'nin gerisinde.

Hocam rakipleri olan Honor 200, 14T, Nothing Phone 2A neredeyse hiç isinmiyor. 14T biraz isiniyor fakat Exynos kronik sorunlu isinma olarak. Termal olarak Exynos; SD ve MTK'nin gerisinde.

14T iyi katılıyorum, ama bu telefonların hiçbirisindeki işlemci Exynos 2400e kadar güçlü değil ki, hatta Honor 200'deki işlemci bunun neredeyse yarı gücünde. Yani Exynos 2400e'de hız düşürme yöntemi olsa bunlardan daha az ısınıp aynı performansı verirdi belki de.

14T iyi katılıyorum, ama bu telefonların hiçbirisindeki işlemci Exynos 2400e kadar güçlü değil ki, hatta Honor 200'deki işlemci bunun neredeyse yarı gücünde. Yani Exynos 2400e'de hız düşürme yöntemi olsa bunlardan daha az ısınıp aynı performansı verirdi belki de.
2400e icin is verimlilige geldiginde maalesef %50'ye kadar performans kaybi yasiyor throttle yediginden dolayi. 14T ile arasindaki islemci farki %32 zaten. Honor 200 konusunda haklisiniz. Zaten fiyat farki olarak 5K'lik bir fark var bunuda atlamamak gerek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı