S24 FE vs POCO F7

Adem Hamza

Picopat
Daha fazla  
Selamlar. Yakın zamanda yeni bir telefon almayı düşünüyorum. Daha yeni çıkan F7 her ne kadar donanım olarak çok iyi olsa da yazılıma zerre güvenmiyorum. S24 FE ise donanım olarak daha kötü fakat yazılımı bence Android'deki en iyi OS. Bu iki cihaz arasında kaldım. Gönlüm Samsung'dan yana ama 8 GB RAM sizce sıkıntı çıkarır mı? 7 yıl Android güncelleme garantisi var fakat RAM sıkıntı çıkarır diye korkuyorum. Onun dışında ekran çözünürlüğüde 1080p. 1, 5K ile aralarında o kadar fark var mı sizce? Bir de sizin değerli fikirlerinizi almak isterim. Şimdiden teşekkürler iyi günler.

Oyun oynamıyorsanız, gündelik olarak kullanıcaksanız S24 FE yeterlidir. 8 GB RAM uzun yıllar daha götürebilir.

Ram sıkıntı çıkarmaz, 8 gb güzel bir süre götürür gene. Kamera önemliyse S24 fe al, özellikle ön kamerası daha iyi S24 fenin. Dersinki bana güzel bir performans ve iyi bir batarya lazım F7 güzel seçenek olur tavsiye ederim.

S24 FE 25 watt hızla şarj oluyor ve 4500 mAh bataryası var 10 saatte şarj edersin artık bir de S24 FE de adaptör çıkmıyor, POCO ise90 Wat 6500 mAh yarım saate şarj oluyor ve bataryasi çok daha uzun gidiyor, kutusunun içinden adaptörde çıkıyor, orijinalini arama derdi yok

12 ram her türlü daha iyi, 8 ram sıkıntı çıkabilir ilerde guncelleme alırsa performans duser

S24 FE pili hızlı gittiğini söylüyorla bir de f/pdegil

S24 FE de Dolby Atmos ve dolb vision yok.

Bir de POCO F 7 Android 14 ile geliyor, S24 FE Android 14 le beraber geliyor.

S24FE de Dolby Atmos var. Ama bence bir işe yaradığı yok.

Yazılım sizin için önemli ise Samsung alın ben Vivo'dan geçtim. Yazılımı o kadar berbattiki sürekli yazılım hataları oluyordu günde birkaç kere yeniden başlatıyordum bazen. Xiaomi donanımda tüm Samsung modellerini geçiyor neredeyse ama iş yazılıma gelince patlıyor. Ama yüksek güç gerektiren oyun oynuyorsanız POCO kesinlikle daha mantıklı çünkü S24FE oyun oynayınca şarjı günü zor çıkartıyor.

Poco'ların uzun süreden beri gelen ve halen daha devam eden yazılımsal sorunları var. Şahsen her ne kadar "yüksek" özelliklere sahip telefonları makul bir fiyata sunuyor olsalar da yazılımları beş para etmediği için bence hiçbir anlamı kalmıyor sunduklarının. Samsung S24 FE hem stabilizasyon hem de güncelleme ömrü açısından kesinlikle çok çok daha iyi bir seçenek olacaktır. En azından parasını verdiğiniz şeyi sorun olmadan kullanabilirsiniz acaba şu bu sorunu çıkar mı diye düşünmeden. Evet Poco'lara karşı önyargılı bir yazı gibi durabilir ki öyle de zaten çıktığı ilk günden Reddit'te ve forumlarda sorunları teker teker yayımlanmaya başladı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…