S24 FE'de PUBG oynarken sanal RAM açılmalı mı?

kralbabakit

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, ben S24 FE kullanıcısıyım ve genellikle oyun oynuyorum. PUBG vs sanal RAM açmalıyım veya açmazsam eksisi olur mu oyun performansı açısından? Bazı forumlarda 8 GB RAM ve üstü varsa açılmaması ya da en fazla 4 GB sanal RAM açılmasını üstünün telefonu yorduğunu ve performans düşüşü yaşattığını okudum. Aydınlatırsanız sevinirim.

Merhaba, ben S24 FE kullanıcısıyım ve genellikle oyun oynuyorum. PUBG vs sanal RAM açmalıyım veya açmazsam eksisi olur mu oyun performansı açısından? Bazı forumlarda 8 GB RAM ve üstü varsa açılmaması ya da en fazla 4 GB sanal RAM açılmasını üstünün telefonu yorduğunu ve performans düşüşü yaşattığını okudum. Aydınlatırsanız sevinirim.

Sanal RAM genelde performansı olumsuz etkiliyor. Gereksiz özellik.

4 GB açsan zaten yeterli olacaktır.

Sanal RAM normal RAM yetersiz geldiğinde kullanılır, lakin 6 GB RAM'li cihazımda bile ağır oyundayken boştaki RAM miktarının 2'nin altına indiğini görmedim. O cihazda hiç gerek olmayacaktır. Boşa depolama kaybı.

Daha detaylı anlaşılması açısından dün farklı bir konuda yaptığım yorumu alıntılamak isterim:
Sanal (Swap) RAM maalesef Android'de varsayılan olarak 100 swappiness oranına sahip, RAM'i 6GB üstü cihazlarda bu ufak performans kayıplarına sebep olabiliyor. Kapatmanızı öneririm.
Buradan yola çıkarak kapalı kalmasını önermek doğru olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı