Şu an kredim var şubat ayı gibi falan bitecek. Bende seçimden önce telefonumu yenilemek istiyorum. Malum gitgide her şey pahalanıyor. Bir yandan iPhone almak istiyorum fakat bir yandan da en son çıkan Samsung'un bir telefonunu almak istiyorum. Snapdragonsuz bir S24 olacağı söyleniliyor. Ultra modeli de çok büyük geliyor ne yapmalıyım?
Snapdragon 8 Gen 3 değil de Samsung Exynos 2400 ile gelir büyük ihtimalle. Bari bu sefer Samsung kendi işlemcisi Exynos 2400'ü düzgün yapsada insanlar onuda tercih etse.
Türkiyeye üvey evlat muamelesi yapabilirler o yüzden exynos ile gelebilir. Fakat telefonların git gide performanslı olması karşısındaki ben normal insanların pek performans ihtiyacı duyacak bir işlem yaptığını görmedim. Cidden performans isteyen işlemler yapmıcaksanız exynos da sizi hiç üzmez. Bu dereceden sonra bence diğer bileşenlere daha çok dikkat edilmeli. Mesela kamera.
Türkiye'ye üvey evlat muamelesi yapabilirler o yüzden Exynos ile gelebilir. Fakat telefonların gitgide performanslı olması karşısındaki ben normal insanların pek performans ihtiyacı duyacak bir işlem yaptığını görmedim. Cidden performans isteyen işlemler yapmayacaksanız Exynos da sizi hiç üzmez. Bu dereceden sonra bence diğer bileşenlere daha çok dikkat edilmeli. Mesela kamera.
Orası öyle ama Exynos işlemci genelde kötü ama 2400 ile sorunsuz ve güzel işlemci yapmışlarsa orasını bilemem. Şöyle bir baktım ama S23 Ultra daha iyi gibi ama belki tüm özellikler net değildir. Çünkü S24 Ultra'nın özellikte önceki seriyi çok rahat geçmesi lazım. Fiyatı da ne kadar olur tartışılır.
Orası öyle ama Exynos işlemci genelde kötü ama 2400 ile sorunsuz ve güzel işlemci yapmışlarsa orasını bilemem. Şöyle bir baktım ama S23 Ultra daha iyi gibi ama belki tüm özellikler net değildir. Çünkü S24 Ultra'nın özellikte önceki seriyi çok rahat geçmesi lazım. Fiyatı da ne kadar olur tartışılır.
Hocam valla yüzdeliğe vurduğumuzda kaç kişi telefondan ultra düzey iş yapıyordur ki? Normalde sosyal medya firmaları her Android cihaza detaylı uğraşmıyorlar, Apple cihazlara ise gümüş kaşıkla hizmet ediyorlar bu yüzden de Android cihazın kamerası daha iyi olsa bile Instagramda vs fotoğraf gönderirken/çekerken kalitesi düşüyordu. Samsung s23 serisi ile Snapchat ile anlaşmıştı ve fotoğraflar gayet iyi çıkmıştı. Eğer Samsung bu anlaşmayı Instagram, WhatsApp... İle de yaparsa şahsen ben exynoslu s24 ü tercih edebilirim.
S926B: Exynos
S926U: Snapdragon
Yani yüksek ihtimalle yine Snapdragon daha güçlü olacak.
GPU'da fark daha düşük.
8 Gen 3:
Exynos 2400:
Burada kazanmış gibi duruyor.
Xclipse 940; Adreno 740 ve Mali G715 Immortalis'i geride bırakıyor. Adreno 750, 740'a göre %40 daha güçlü olacak. Yani GPU'da ne olacağı belirsiz. Umarım devasa farklar oluşmaz.
Bir de 10 çekirdekli CPU + Xclipse 940 ne kadar verimli olur bilemeyeceğim.