S24 Plus ısınması normal mi?

berkayozclk

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
hp victus 15
i713700h
4050
16gb ram
w11
Arkadaşlar geçen haftalarda anneme S24 Plus almıstık. Kendisi bana telefonla konusurken veya şarjdayken ısındıgını söyledi. Ben de sehir dısımda oldugu icin ne kadar ısındığını bilmiyorum ama elini acıtacak durumda değilmiş. Telefonu kullanan veya bilgisi olan durumun normal olup olmadıgını söyleyebilir mi?

Genel olarak telefonlar ilk 2 hafta boyunca ısınır. Birde telefonun işlemcisi Exynos mu?

1-2 hafta kendini oprimize edene kadar biraz ısınır soransında normale döner. Şarjdayken ise ısınması gayet doğal.

Ayarlardan NFC'i açık ise kapatın. Şarjda iken eğer ihtiyaç durumu yok ise mobil veriyi kapatın. Belli bir süre sonra telefon kullanıma göre optimize oluyor. Ondan sonra az ısınır ve de şarj süresi daha fazla uzar. Eğer ki telefonda görüntülü konuşma yapıyor iseniz görüntülü konuşmada aşırı ısınması normaldir. Daha görüntülü konuşmada ısınmayan telefon görmedim.

Bir de güvenlik ve gizlilik ayarlarından daha fazla gizlilik ayarları bölümü var. Burada Google reklam bölgesi var. Google için kişileştirilmiş reklamları, Android'in kullanımına göre veri göndermesi gibi ayarlar var bunları kapatırsanız iyi olur. Hepsini kapatmanız iyi olmaz (oradaki bazı ibareler sistem kararlığı açısından önemli) ama reklam, veri göndermeyi falan kapatın bunlar bazen Background işlemler olarak da çalışabiliyor. Genel olarak Local de çalışanları kapatmamak daha iyi olur.
Buna dair bir video. Sade ve anlaşılır anlatım olmuş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Konunun üstünden bayağı bir zaman geçti ama Ayarlar > Bağlantılar > Diğer bağlantı ayarları > Yazdırma (Printing) ve Yakındaki cihazları arama (Nearby device scanning) bölümleri var. Yazdırma Android telefonlarda otomatik açık geliyor diye biliyorum. Bu özellik kullanılmayacaksa kapatılması iyi olur. Yakındaki cihazları arama da kapatılması iyi olur. Son sorum ise telefon şu an ısınıyor mu veya batarya performansı ne durumda?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…