S24 serisinde kullanılacak Exynos 2400'ün Geekbench skorları sızdırıldı

irsuya

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Mersin
Daha fazla  

Bu da SD varyantı:

S24+'ın model numarasını aratınca karşımıza Geekbench'in kendi sitesinden skorlar çıkıyor zaten:

Bu sene rakiplerine göre kesinlikle muazzam iş çıkartmış, önceki jenerasyonlarda açık ara farkla geri kalıyordu (tekli çekirdekli de A17 Pro ile aralarındaki farkın açık olması normal, Android'ler Geekbench'te Prime çekirdeğinin tamamını kullanamıyor):

Açıkçası CPU'daki sıçrama benim beklentimin bayağı üzerinde, daha çok GPU'ya ve güç verimliliğine dayalı artış bekliyordum. Exynos 2400'ün genel tasarımına şu mesajımda değinmiştim:

Siz neler düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Çok iyi gözüküyor tabii fiyatı da öyle olacak gibi.

Rakiplerinin yanından bile geçememiş bence.

Rakiplerinin yanından bile geçememiş bence.
Dostum, Exynos 2100'ü A14 ile, Exynos 2200'ü SD 8 Gen 1 ile karşılaştıracak olursan şu görselin şahane bir şey olduğunu anlarsın:

Ki 2400'deki asıl gelişme güç olmayacak, güç verimliliği olacak.

Benim en merak ettiğim şey GPU olacak büyük ihtimal.

@deadfellow

8 Gen 3 ve A17 Pro'nun GPU'sunu geçemez ama varyantına göre Xclipse 920'de olduğu gibi aşırı güçsüz kalmaz. Tasarlandığı gücü aşmayıp, watt/perf. dengesini korusun yeter. Kamera performansı için işin NPU ve ISP kısmı da var tabii, onlara da konuda değindim. Bekleyip göreceğiz, bu sene Samsung'tan beklentim yüksek.

Sızıntılara göre OpenCL'de kafa kafaya ama vulkanda yaklaşık %10-15 geride gösteriyor. Bu bile çok iyi aslında Xclipse 920'den sonra.

Pog RDNA3.

8 gen 3'lü S24 Ultra Single da 2234 almıs Apple A17 Pro 2890 almıs hala şu skorlarda geçemediler çözemedim.

8 gen 3'lü S24 Ultra Single da 2234 almıs Apple A17 Pro 2890 almıs hala şu skorlarda geçemediler çözemedim.
Konuda belirttiğim gibi, Geekbench'te Android'lerin hiçbirisi prime çekirdeğinin %100'ünü kullanamıyorlar. SD 8 Gen 2 ile A14'ün benzer single core skorunu almaları inandırıcı mı sizce? Ki bu yaşanırken 8 Gen 2 çoklu çekirdekli de A15'i yakalıyor.

Zaten benim de saçma buldugum o Apple işlemciler güzel demiyorum Android tarafında karşısındaki işlemciler neden bu puanı alıyor diye dedim. Tabii bunun yanında Apple için iyi bir tarafı var bu işin o da şöyle işletim sistemini optimize etmesi Android tarafına göre kolay kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…