S24 Ultra sahibinden.com'dan alınır mı?

Bütçe
60000
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R7 5700X3D, RTX 4070S, 64GB RAM, 1.5TB M2SSD, B450 chipset
Meslek
Makine teknikeri
Merhaba, S25 serisi çıktı ancak hem fiyat olarak pahalı hem de işlemci dışında pek de dişe dokunur bir gelişme yok. Şu an kullandığım telefon S20FE 8/256 modeli. Sahibinden'de S24 Ultra fiyatlarına bakıyorum, çoğu 30 ila 40 bin arası global ya da server kayıtlı sıfır cihaz diyorlar.
Server kayıtlı veya global cihaz ne demek? Garantisi yok mu yani? Çakma değildir inşallah? Alınır mı?
Sorularım bunlar, cevaplarsanız sevinirim.

Server kayıtlı olanlar yasa dışı IMEI atılmış olanlardır, yani yasa dışıdır.

Yasa dışı olan bir şeye para vermem. Güvenmediğim için sizlerin fikrini almak istedim. Diğer sorularımı da cevaplar mısınız?

Merhaba, S25 serisi çıktı ancak hem fiyat olarak pahalı hem de işlemci dışında pek de dişe dokunur bir gelişme yok. Şu an kullandığım telefon S20FE 8/256 modeli. Sahibinden'de S24 Ultra fiyatlarına bakıyorum, çoğu 30 ila 40 bin arası global ya da server kayıtlı sıfır cihaz diyorlar.
Server kayıtlı veya global cihaz ne demek? Garantisi yok mu yani? Çakma değildir inşallah? Alınır mı?
Sorularım bunlar, cevaplarsanız sevinirim.

Hocam, onlar yurt dışı cihaz, çakma değiller ama garantisi olmuyor. Bende de Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus var, yurt dışı. Samsung konusunda server kayıtların bazen sorunlu olduğunu biliyorum, yani herhangi bir cihazın IMEI'sini ona atıp kullanmanız pek mümkün olmayabilir. Ama bunu server kayıt yapan ve kullanan birine sormak tabii ki de sizin için daha sağlıklı olur. Bana kalırsa ben tercih etmedim, eğer yurt dışı cihaz istiyorsam Xiaomi vs. markalara yönelirdim.

Hocam onlar yurt dışı cihaz çakma değiller garantisi yok oluyor bende de Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus var yurt dışı Samsung konusunda server kayıtların bazen sorunlu olduğunu biliyorum yani herhangi bir cihazin IMEI'sini ona atıp kullanmanız pek mümkün olmayabilir ama bunu server kayıt yapan ve kullanan birine sormak tabii ki de sizin için daha sağlıklı olur bana kalırsa ben tercih etmedim eğer yurt dışı cihaz istiyorsam Xiaomi vs. markalara yönelirdim.

Ben Samsung veya iPhone fan boyu değilim ancak Android kullanmak istediğim için, arayüz ve yazılım konusunda daha iyi diye Samsung istiyorum. Yoksa tabii ki daha uygun fiyatlara daha güçlü cihazlar var.

Yurt dışı hiç önermem, genelde sorunlar çıkıyor veya garanti kısmını kullanamıyorsunuz. Şu an en mantıklısı bence, yurt dışı telefondan model olarak düşük de olsa Türkiye'den telefon almak. Tabii, size kalmış bir şey.

Yasa dışı olan bir şeye para vermem. Güvenmediğim için sizlerin fikrini almak istedim. Diğer sorularımı da cevaplar mısınız?
Global'in ne olduğunu anlayamadım. Server kayıtlı olanların hâliyle garantisi olmuyor. Yurt dışı bu cihazlar. Keza server kaydını bilmiyorum ama eğer root işlemleri varsa banka uygulamalarına vs de giremeyebilirsiniz, uğraştırıcı işlemleri oluyor çözmek için. Nadir de olsa evet, sahte olma ihtimali var.

Global'in ne olduğunu anlayamadım. Server kayıtlı olanların hâliyle garantisi olmuyor. Yurt dışı bu cihazlar. Keza server kaydını bilmiyorum ama eğer root işlemleri varsa banka uygulamalarına vs de giremeyebilirsiniz, uğraştırıcı işlemleri oluyor çözmek için. Nadir de olsa evet, sahte olma ihtimali var.
Server kaydı, belirli Samsung sunucuları üzerinden cihazınız sanki fabrikadaymış gibi gösterilerek orijinal bir biçimde repair yapılmasıdır. Bu işlemde seri no müşteriden alınır. Böylelikle yapılan işlemin garantisi müşterinin kendisi olur. Cihaz modeline ve yazılımına göre fiyatlar değişkenlik göstermektedir.

O zaman yapacak bir şey kalmadı gibi. 60.000 TL verip mağazadan alacağım hem içim de rahat eder. Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı