S24 Ultra şarj sorunu nasıl çözülür?

Oguzbkt

Hectopat
Merhaba. 2 ay önce aldığım S24 ultramın şarjı erken bitiyor. Sabah 7 de uyandığımda %100dü akşam 18.00 ve %55'e kadar iniyor. Güç tasarrufu kapalı. Ekran süresini resim olarak atıyorum. S24 ultraya sahip olanlar kendi şarj sürelerini söyleyebilir mi?
Bürün gün Bluetooth ve konum kapalı sadece mobil veri açık.

Screenshot_20241021_181609_Device care.jpg

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241021_181626_Device care.jpg
    Screenshot_20241021_181626_Device care.jpg
    54,1 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 2 ay önce aldığım S24 ultramın şarjı erken bitiyor. Sabah 7 de uyandığımda %100dü akşam 18.00 ve %55'e kadar iniyor. Güç tasarrufu kapalı. Ekran süresini resim olarak atıyorum. S24 ultraya sahip olanlar kendi şarj sürelerini söyleyebilir mi?

Eki Görüntüle 2334501
Ekran hz değerini 120'den 60'a alın

Merhaba, Always On Display ekran tazeleme hızını kontrol etmenizi isteyeceğim. Ayarlardan geliştirici seçeneğini açıp, oradan tazeleme hızını gösteri aktif hale getirir misiniz? Ardından ekranı kapayın ve AOD açıkken kaç hz de kullandığını söyleyin eğer 1, 10 hz kullanıyorsa AOD çok şarj yememesi gerekiyor. Ayrıca GalaxyMaxHz programını da kullanmanızı öneririm pil tüketimini iyileştirecektir. Değerlere bakıldığında ekranı hep kapalı ve kapalıyken mobil veri açık kullanmışsınız bu yüzden ekran açık süresi düşük çıkmış. Yani arkaplanda sadece pil tüketen mobil verinin açık olması.

Ekran hz değerini 120'den 60'a alın
Ekran zaten adaptif hz değişebiliyor bu yüzden 120hz den feragat etmesine gerek yok.

Eki Görüntüle 2334501
Güç tasarrufu açmanız işe yarar.Şahsen benimki açık ve yaklaşık 7 saatlik kullanımda 66 şarj yemiş.

Cevap veren herkese teşekkür ederim. Aslında öğrenmek istediğim always on display açıkken ve ekran 120hz iken (güç tasarrufu kapalı) bu tüketim normal mi? Yoksa üretim hatası tarzında bir durummu var? Ona göre garantiye göndereceğim, gerçi tamir görmesinide istemiyorum ama

Merhaba, Always On Display ekran tazeleme hızını kontrol etmenizi isteyeceğim. Ayarlardan geliştirici seçeneğini açıp, oradan tazeleme hızını gösteri aktif hale getirir misiniz? Ardından ekranı kapayın ve AOD açıkken kaç hz de kullandığını söyleyin eğer 1, 10 hz kullanıyorsa AOD çok şarj yememesi gerekiyor. Ayrıca GalaxyMaxHz programını da kullanmanızı öneririm pil tüketimini iyileştirecektir. Değerlere bakıldığında ekranı hep kapalı ve kapalıyken mobil veri açık kullanmışsınız bu yüzden ekran açık süresi düşük çıkmış. Yani arkaplanda sadece pil tüketen mobil verinin açık olması.

Ekran zaten adaptif hz değişebiliyor bu yüzden 120hz den feragat etmesine gerek yok.
Aod sadece yeni bildirimler için açık.
Dediğiniz şekilde yaptım ve aod ekranında 24hz değer veriyor

Ayrıca bahsettiğiniz galaxymaxhz ne işe yarar ve playstore dan indirebilirmiyim

Son düzenleme:
Ayrıca bahsettiğiniz galaxymaxhz ne işe yarar ve PlayStore'dan indirebilir miyim?
GalaxyMaxHz açık kaynak kodlu Samsung için geliştirilen bir program. Ekran Hz detaylı ayarlama, uykudayken güç tasarrufu gibi özellikleri kontrol etmenize yarıyor piliniz çok hızlı gittiğinizi düşünüyorsanız burdan ayar çekebilirsiniz. Ben S21FE de adaptif tazeleme olmadığı için kullanıyorum. Tüketim normal sadece mobil veri gün içinde açık olduğu için pili baya götürmüş. AOD 24hz ise bu programdan 1 veya 10hz kadar düşürmeyi de deneyebilirsiniz. Malesef 4 gün deneme süresi var, beğenirseniz PlayStore'dan premium satın alabiliyorsunuz. GitHub - tribalfs/GalaxyMaxHzPub

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı