S24 Ultra yurt dışı: İkinci IMEI fiziksel SIM ile kullanılır mı?

Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar,
Yurt dışından getirdiğim S24 Ultra telefonum var. IMEI numaralarının kullanımıyla alakalı 2 sorum var.
1. Ben 2025 yılında 4 ay kullandım bu telefonu ve sonra kapandı. 2026 yılının başında gene aynı IMEI numarasıyla 4 ay daha kullanabilecek miyim? Eski konulara falan baktım, evet kullanabiliyorsun denmiş ama aynı soruyu ChatGPT'ye sorduğumda kesinlikle öyle bir şey yok diyor. Son durum nedir acaba yeni yılda IMEI'nin yeniden kullanma olayı hâlâ geçerli mi?
2. Şimdi telefonda 2 tane IMEI numarası var. 1. IMEI numarasıyla 4 ay kullandıktan sonra 2. IMEI numarasına geçmek istersem, 2. IMEI numarasını sadece eSIM olarak mı kullanabiliyorum yoksa fiziksel SIM ile de kullanabiliyor muyum? Ben 2. IMEI numarasını sadece eSIM ile kullanabiliyoruz diye düşünmüştüm bu yüzden diğer IMEI numarasıyla ve fiziksel SIM kart ile 4 ay daha kullanmadım çünkü Türk Telekom'da eSIM Samsung cihazlara bağlanmıyordu.

Her IMEI yi her yıl 4 ay kullanabilirsin

Yani her yıl toplam 8 ay

Telefonun çift fiziki Sim ise 2 IMEI'yi çift kullanırsın. 1 fiziki 1 e-SIM varsa telefonunda o zaman ayrı ayrı kullanırsın. 4-4 şeklinde devam eder. Ağustos ayında telefonlar kullanıma kapatılır (sadece SIM kartı olarak). Ocak ayının ilk haftası açılır.

Bende 1 fiziki sim, 1 eSIM var. 2 tane IMEI numarası var dolayısıyla. Ama benim anlamadığım şey şu:
Fiziki SIM ile 4 ay kullandık bitti diyelim. Bir 4 ay daha kullanmak istiyorum. Bi 4 ay daha kullanmak için illa eSIM mi kullanmam gerekiyor yoksa gene fiziksel SIM ile diğer IMEI numarasını girerek kullanabiliyor muyum?

eSIM aktif edip kullanman gerekiyor.

S24 ultra çift sim destekli istersen e sim istersen fiziksel olarak kullan
Çift SIM destekli ama telefonda sadece 1 tane SIM kart girişi var. Yani ben IMEI numaralarından birisini sadece fiziksel SIM ile, diğerini ise sadece eSIM ile kullanabiliyoruz diye düşünmüştüm. Sanırım bu şekilde değil ama doğru mu anladım?

Evet fiziksel sim tekse esim kullanmak gerekiyor

O şekilde kullanamıyorum maalesef çünkü Türk Telekom, Samsung telefonlarda eSIM desteklemiyormuş. Gittiğim TT şubesinde öyle dediler ben inanmadım başta, sonradan eSIM ile bağlayıp deneyince gerçekten de şebeke bağlanmıyordu. TT ile eSIM sadece iPhonelarda çalışıyormuş nedense.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…