İnceleme S24 Ultra

S24 Ultra hakkında kullanıcı deneyimi mi anlatacağım, oyun, kamera, performans ve teknik inceleme.

Kutu: Arkadaşlar kutu içeriği cidden kötü, gelen kutu küçük, malzeme kalitesi hoş değil, sanki düşük segment bir telefon almışım gibi hissettiriyor, içinden sadece şarj kablosu çıkıyor, o da kısacık bir şey. Kutu konusunda eskiden bu kadar iyi olan bir firmanın buraya düşmesi çok üzücü, S7 Edge'in öyle güzel bir kutusu var ki hala saklıyorum ama S24'u kutusu çöpe atacağım.

Tasarım ve Hissiyatı:
Kutusundan çıkar çıkmaz telefon beni büyüledi. Siyah almıştım telefonu, siyah rengi inanılmaz yakımış, keskin hatlar, kare Tasarım inanılmaz güzel, yuvarlak tasarımlar artık oyuncak gibi geliyor bana, telefonun hissiyatı inanılmaz, aynı hissiyatını bir benzerini 11 Pro Max modelin de vardı, camının hissiyatı cidden inanılmaz, örneğin şu an arka cam kırılsa inanın yan sanayi cam taktırmam. Bu hissiyatı bir şeye değişmek istemiyorum, Titanyum çerçevesini elineze alır almaz farkı hissediyorsunuz. Aynı hissiyat S24 ve S24+ var; ama genel Tasarımı çok farklı olduguğundan S24 Ultra başka bir seviye de.

performans:
Performansı cidden inanılmaz Minecraft ve GTA 5 indirdim performansını ölçebilmek için başta. Minecraft'ta chunkları 24'e çekince dahi FPS 100 civarındaydı, 90 80'e düşebiliyordu, fakat bu bir telefon ve bilgisayar seviyesinde bir performans sunuyor.
Emulator yardımıyla GTA 5 kurdum, indirmek vs hiç sorun olmadı, o konuya da geleceğim fakat şimdiden belirteyim cihazın Wi-Fi ve mobil verisi çok başarılı. GTA 5 indirdik bazı sorunlar yaşadık ama hallettik ve sonuç; tek anlamıyla inanılmaz, telefondan GTA 5 oynadım, cidden akıcı bir şekilde oynabildim ve telefonun sıcaklığı gayet iyi di, ısınma sorunu yoktu. Genel olarak performansını çok beğendim.

Sıcaklık:
Telefon ısınma konusunda mükemmel, Adana'ya çevresindeyim, sıcaklıklar malum ve buna rağmen telefon ısınmıyor, performans testlerinin sonucunda bile sıcaklık iyi di, kışın ne olacağını çok merak ediyorum.

Ekran: 2600 NT parlaklık oldukça parlak, telefonun ilk aldığım gün cidden gözüm yoruldu, telefonu gece dahi yarı parlaklıkla kulanımıyorsunuz, çeyrek parlaklık bile gözünüzü yorabiliyor, ben bu durumu pek sevmedim, şu an saat 12.43 dışarıdayım ve çeyrek parlaklıkla kullanıyorum, bu iyi mi kötü mü bilemedim.

Kamera:
Kamera ile fazla ilgilenmem, çok fazla fotoğraf çekmem ama bazı projelerim için bunun kamerasını kullanacağım, cidden kamerası inanılmaz, ön kamerası ayna gibi, gece fotoğrafları başarılı, 30X yakınlaştırma da dahi netliğini koruyor.

Bağlantılar:
Şu an köydeyim CE S21 FE, 14 Pro Max, A54, A55 vb telefonlarının hepsiyle çekim gücü konusunda burada çok fazla sıkıntı çektim, şu an sıkıntısız buradan yazıyorum, çihaz burada çekmiyor gibi bir durum size yaşatmıyor, sırf bu özelliğindendahi ben bu telefonu gözüm kapalı alırım. Bağlantısı hızıyla çok iyi, daha iyi bir çekim alanı sunduğundan daha iyi bir çekim gücü de sunuyor, sırf bu yüzden indirme sürelerim çok ciddi bir şekilde azaldı.

Batarya:
Arkadaşlar telefonun bataryası, ekran süresi mükemmel, eğer cihazı çok kullanan biri değilseniz 2 günü dahi batarya süresi zorlayabilir, telefonu durmadan kullanan biriyseniz en yüksek ayarlarda 11 saatlik bir ekran süresi sunmakta, batarya performansı Kesinlikle mükemmel, çok iyi optimize edilmiş.
Bugün saat 10.00 da uyandım, şu an 15.30.
5 saat 30 dakika da %34 pil kaybı yaşamış ve 2 Saat 41 dakikada da ekran açık kalmış, değerler çok iyi.

Cihazın eksisi olarak nitelendirebileceğim tek kusuru: Hızlı şarj, telefonun hızlı şarjı iyi olasa dahi yeterli değil, Amiral Gemisi bir telefona yakışmıyor, onun dışında cihaz neredeyse kusursuz.

S Pen:
S Pen ile telefonu uzaktan kontrol etmek çok zevkli, S Pen'i genel olarak kullanmak çok zevkli.

Teknik: Cihaz Teknik açıdan da mükemmel, bataryanın öldü mü? Tak çıkar güzel bir batarya koymuşlar, direkt çıkaeabiliyorsunuz, Diğer çoğu parça da aynı şekilde.

Ekran: 10/10
Tasarım: 10/9
Hissiyat: 10/10
Performans: 10/9
Batarya: 10/9
Kamera: 10/9
Stabilize: 10/10
Özelikleri: 10/10

Son düzenleme:
Eline sağlık güzel bir inceleme olmuş okudum her şeyini.
Telefonun kasası bana acayip değişik geliyor ve kaba geliyor ya ondan dolayı samsunga bütün bakışım değişti bu tabii sadece benim görüşüm insanlar belki kasasının uçlarının sivri olmasını daha çok beğenmişlerdir bilemem fakat bana göre görünüş olarak iPhone daha iyi.
Güç olarak çok ekstrem bir fark olmadığını belirtmem gerek.

Bu kadar üst segment bir üründe bile kutu içeriğinin böyle olması gerçekten üzücü. Eskiden PS kutularından çıkmayan şey kalmazdı şu anda 60000 TL'lik telefonda şarj kablosu çıktığına seviniyoruz. Apple dışında bu kutu işini takan kalmadı herhalde.

Yuvarlak ve Keskin hatlar konusu karmaşık bir konu, kişisel zevklerimiz çok önem arz ediyor, değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Ben şahsen bu kaba Tasarımı çok beğendim, cihaz kendini şuan ki telefonlardan ayırıyor, şuan çoğu telefon yuvarlak tasarımlar kulanıyor, ben şahsen bunu çok sevdim ama bu tamamen kişisel bir durum sizin beğenmenize saygı duyuyorum.

8 gen 3 GPU, Snapdragon 8 gen 3 SoC'de bulunan, yüksek performanslı, enerji verimli ve oyun/AR/VR odaklı bir grafik işlemci 20FPS bile olsa GTA 5 gibi oyunların açılması gayet başarılı 8gen 4'ün GPU skoru 1,330,057 olacak Apple'ın GPU'da adım atması gerek.

Bu kadar üst segment bir üründe bile kutu içeriğinin böyle olması gerçekten üzücü. Eskiden PS kutularından çıkmayan şey kalmazdı şu anda 60000 TL'lik telefonda şarj kablosu çıktığına seviniyoruz. Apple dışında bu kutu işini takan kalmadı herhalde.
Kesinlikle katılıyorum, cidden kutu içerikleri çok kötü, yani içinden iyi ki sim kart inesi çıkıyor diyorum artık, şarj kablosu peş para etmez, zaten maliyeti çok düşük olduğundan koyuyorlar.

Ortalama yaptığım testlerde 22 fps aldım, fakat şunu belirtmeniz gerek, bu tamamen telefonun saf gücüyle alınan bir skor, Gta 5 telefonlara optimize bir şekilde çalışması için ayarlanmış bir oyun değil ve emülatörler hala ps3 oyunlarını dahi düzgün çalıştıramayabiliyorlar, ciddi kayıplar mevcut, istenirse mobile bir gta 5 veya yeni çıkan belirli pc oyunları telefonlarda akıcı şekilde oynatılabilir. Bir oyun yapımcısı da olarak, telefonlara bir oyunu optimize etmek çok zor ve uğraştırıcı. Bu konu işlemciden bağımsız, çünkü şuan ki işlemciler zaten yeterli aslında büyük oyun firmalarının Telefon pazarını hedef alması gerek.

Son düzenleme:
Bu telefonun aynı özellikte küçük modeli olması gerek. Sadece boyutundan ötürü kendi gözümde eliyorum cihazı. S24U ve S24U Plus gibi boyut opsiyonu sunsa ve elbette küçük modelini alan daha az ekran süresi alacağını göze alarak alırdı.
Güzel inceleme elinize sağlık.

İstenirse Mobile bir GTA 5 veya yeni çıkan belirli PC oyunları telefonlarda akıcı şekilde oynatılabilir. Bir oyun yapımcısı da olarak, telefonlara bir oyunu optimize etmek çok zor ve uğraştırıcı. Bu konu işlemciden bağımsız, çünkü şu anki işlemciler zaten yeterli aslında büyük oyun firmalarının telefon pazarını hedef alması gerek.

Bu çok zor GTA 5 yüksek grafikli bir oyun GEN serisi kaldırsa da düşük GPU'lu iPhone işlemcileri kaldırmaz ayrıca daha GTA 4 daha çıkmadı GTA 5 için çok erken.

Bu çok zor GTA 5 yüksek grafikli bir oyun GEN serisi kaldırsa da düşük GPU'lu iPhone işlemcileri kaldırmaz ayrıca daha GTA 4 daha çıkmadı GTA 5 için çok erken.
Dostum Gta 5 şuan S24 u ve Gen 3 lerde oynayabiliyoruz, hatta farklı Android çihazlarda da 40 Fps'lerde oynuyaniliyoruz, incelememr özelikle Gta 5'i dahil ettim ve bu emülatör sayesinde, emülatörler optimize değiller, verimsizler. Bir nevi Gen 3'ün gövde gösterisi bu. Şuan rahatlıkla Gta 5 mobile optimize edilirse 60 fps oynarız.
Gta 4 optimize bir oyun değil, şuan PC de bilr sorunlu çalışan bir oyun, en yüksek sisteme sahip olan dahi gps sorunları yaşıyabiliyorsum, bu yüzden telefona çıkmadı yoksa Gta San Andreas ve Vice city ardından çıkması planlanıyordu.
İphone cihazlar da durum daha iyi, onların işletim sistemi Android kıyasla daha optimize bu yüzden oyunlar daha akıcı çalışabilir ama oyunu İos'a portlamak oyun geliştiricileri için çok ayrı bir dert.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı