S24FE batarya optimizasyonu nasıl yapılır?

Jesus Wicked

Hectopat
Daha fazla  
S24 FE aldım. Şarjı bir tık hızlı gidiyor gibi. Duyduğuma göre ilk 1 2 hafta şarj hızlı gider miş ama sonra batarya optimize olurmuş.

Peki bunun olması için yapmam gereken özel bir ayar var mı? Hangi ayarı açmam gerek? Birkaç ayar kurcaladım yanlışlıkla kapattıysam diye endişeleniyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapmanız gereken bir şe yyok hocam. Otomatik optimizasyonu açık bırakmanız yeterli. Cİhaz sizin kullanım şeklinize göre yer yer enerji tasarrufu yapıyor. O nedenle 2 3 gün sizin telefondaki faaliyetlerinizi izleyip buna ayak uydurması gerek.

Otomatik optimizasyon (yeniden başlatma ayarı) kapalıydı. Şimdi açtım

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250228_122629_Device care.jpg
    70,6 KB · Görüntüleme: 97
Hocam bu pil değil hafıza optimizasyonu. Otomatik yeniden başlatma kapalı olsa da olur. Adaptif Güç Tasarrufu diye geçiyormuş hocam o ayarın ismi. Şimdi baktım. Onu açmanız yeterli.
Adaptif Pil ayarı açık. Ama Adaptif Güç Tasarrufu açık değil. Güç Tasarrufunda kullanmak istemiyorum ben.
Ayarlar bu şekilde

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250228_132605_Device care.jpg
    22,1 KB · Görüntüleme: 96
  • Screenshot_20250228_132611_Device care.jpg
    25,5 KB · Görüntüleme: 79
Hocam adaptif güç tasarrufu telefonu alıp kenara koyduğunuzda aslında çok iyi bir özellik. GÜnlük kullanımınızı asla etkilemiyor ve pil sürenizi biraz daha uzatıyor. Güç tasarrufu gibi dğeil yani, devamlı kısık güçte tutmuyor telefonu. Adaptif Pil ayarı sadece şarj etmeyle alakalı bir konu.

Adaptif Pil'de telefon kullanımınıza bağlı olarak ömrü uzatır diyor. Şarj etme ile olan kısmı anlayamadım.

S24FE'de performans profil kısmını ne yapmalıyız?

S24FE'de performans profil kısmını ne yapmalıyız?
Ben Standart modda kullanıyorum ama Düşük Seviyeli ile açıklamada da bahsettiği gibi önceliği CPU kısarak soğutma ve pil performansına veriyor.

Oyunlarda pil tsarrrufu sağlamak istersen de Game Booster'da ayarı mevcut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…