Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
One UI 7, S24 FE'de yapay zekayla yazma, çizim ve ses düzenleme gibi işlevleri akıllıca kolaylaştırıyor. Kamera özellikleri ve kilit ekranı yenilenmiş. One UI 6.1'e göre daha akıllı, hızlı ve kullanışlı.
S24 FE kullanmıyorum ama S24 üzerinde beta 1'den beri One UI 7'yi kullanıyorum. Asla abartıldığı kadar iyi değil. Beta 1'i ilk kurduğumda gerçekten farklı gelmişti ama 10 dakika sonra gereksiz abartılan bir arayüz olduğunu fark ettim. Arayüz tasarımı falan iyi ama One UI 7'nin bu kadar konuşulma sebebi animasyonlar ve stabiliteydi. One UI 6.1'e göre geliştirme var ama hala Çinli markalardan gerideler. Kontrol paneli animasyonları falan hala kötü. En büyük sorun ise hala yeterli seviyede değil stabilitesi.. Örneğin telefonu kilitliyorum AOD animasyonları bazen takılıyor. Telefonu açıyorum 1-2 saniye tepki vermediği oluyor. Yanlışlıkla bir uygulamaya girdim ve aniden çıktım diyelim o uygulama arkada açılmaya devam ediyor ve birden ekranıma yeniden çıkıyor. Telefonu sıfırlamadım ama sıfırlasam da pek bir şey değişmeyecek. Ha şunu söylemem gerekli uygulamalara hızlıca girip çıktığında daha hızlı tepki veriyor. Bir sıkıntı daha var S25 üzerinde çalışan One UI 7 çok daha hızlı geliyor bana. Exynos 2400'ü bırak Gen 2 bile rahatlıkla o tepkiselliği verir ama uğraşmıyorlar. One UI 8 devamı olacak One UI 7 sürümünün sızıntıları çıktı çok da bir geliştirme yok gibi ama umarım stabilite konusunda ilerlerler.
One UI 7'nin bu kadar abartılmasının sebebi UniverseIce adlı haberci diyebiliriz. Bilinen bir isim ama gereksiz abarttı One UI 7'yi. Technopat gibi yerler de onların sözlerini haber yaptığı için kullanıcılar iyice ümitlendi ama abartıldığı kadar iyi bir arayüz maalesef hala yok. One UI gözümde en kullanışlı arayüz ama Çinli markaların arayüzlerinden daha yavaş.