ElderAssassin

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. İşlemciyi soketinden çıkararak temizledim, sonra da termal macun sürdüm. Sonra BIOS'a girip önce default ayarlarına sıfırladım ve fan ayarı yaptım. XMP'yi de açtım. Save and reboot derken altta s3/modern standy Support enabled olmuş, bu ayarın daha önce açık olup olmadığını bilmiyorum. Yani nedir bu ayar, ne işe yarıyor? Bir de PC geç kapanıyor nedense, açılırken sorun yok ama kapanırken bekliyor.
Windows 10 Home Single Language.
İşlemci: Ryzen 5 5600.
Anakart: MSI B550-A Pro.
RAM: Kingston Fury Beast 8x2 3600MHz.

IMG_20221030_222919.jpg
IMG_20221030_222019.jpg

Modern Standby kapatın, S3 State kalsın. Modern Standby yani S0 Low State AMD işlemcilerde sorunlu çalışıyor.

S0 esasında cihaz açık demek ama işte S0 Low-P State olunca cihaz yine açık oluyor ancak uyuyor gibi gözüküyor. Enerji tüketimi S0 ile hemen hemen aynı DRIPS yaptığında.

En iyisi S3, S3 mümkün değilse Hibernation.

Sözde karbon ayak izini azaltma derdine giren devler S0 Modern Standby ile çok daha fazla enerji tüketimine sebep oluyor. Neden yaptınız diye sorduğunuzda WNS, WU servisleri için diyorlar.

Reddit'te bu ayara "Stupid Standby" denmekte bu arada. 🤣

images (6).jpeg

Son düzenleme:
Modern Standby kapatın, S3 State kalsın. Modern Standby yani S0 Low State AMD işlemcilerde sorunlu çalışıyor.

S0 esasında cihaz açık demek ama işte S0 Low-P State olunca cihaz yine açık oluyor ancak uyuyor gibi gözüküyor. Enerji tüketimi S0 ile hemen hemen aynı DRIPS yaptığında.

En iyisi S3, S3 mümkün değilse Hibernation.

Sözde karbon ayak izini azaltma derdine giren devler S0 Modern Standby ile çok daha fazla enerji tüketimine sebep oluyor. Neden yaptınız diye sorduğunuzda WNS, WU servisleri için diyorlar.

Reddit'te bu ayara "Stupid Standby" denmekte bu arada. 🤣

Eki Görüntüle 1558495
Yanıt için teşekkürker birde şey sorucam ben pc yi Windows'dan kapattıktan sonra psu nun anahtarını da kapatıyorum bu bir sorun oluşturur mu?

Yanıt için teşekkürker birde şey sorucam ben pc yi Windows'dan kapattıktan sonra psu nun anahtarını da kapatıyorum bu bir sorun oluşturur mu?

Anahtarı kapatmamanız gerekir. Bilgisayar kapalı olsa bile PSU +5V çıkışı vermeye devam eder anakarta. Bilgisayarlar hayatımızı kolaylaştırmak için dizayn edilmiştir, rahat bir şekilde korkmadan kullanın. Anahtarı kapatmanın manası yok. 🙂

Anahtarı kapatmamanız gerekir. Bilgisayar kapalı olsa bile PSU +5V çıkışı vermeye devam eder anakarta. Bilgisayarlar hayatımızı kolaylaştırmak için dizayn edilmiştir, rahat bir şekilde korkmadan kullanın. Anahtarı kapatmanın manası yok. 🙂
Bulunduğum yerde elektrik kesintisi olabiliyorda ondan dolayı korkuyorum sadece, teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı