C# Unity S7.NET Unity scriptler arası class kullanımı nasıl olur?

Boogeyman63tr

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle hepinize kolaylıklar dilerim.
Unity de scripler arası veri aktarımı yapıyorum lakin S7.net kütüphanesi ile bir sorunum var. (a)scriptinde class oluşturdum ve (b)scriptinde plc ye bağlandım. Aynı zamanda (b) scriptinde plcden verileri çekip (a) classına yazdırdım. Ve (b) scriptinde (a) scriptindeki veriyi çektiğimde okuyabiliyorum lakin (C) scriptinde (a) scriptindeki veriyi çağırdığımda daima "0" geliyor. Sanki (b)'den (a)'ya veri aktarımı olmamış gibi. Fikriniz var mı?

Şöyle daha net açıklayayım.

Unity'de 3 script kullanıyorum.

1-)Baglan (PLC' ye bağlanmak için ve veriler çağırmak için)
2-)Veriler (Baglan scriptinde çağırdığım verileri buraya yazdırıyorum ve diğer scriptlerden çağırmak için kullanıyorum)
3-) ssss (Veriler scriptinden veriyi alıp kullanmak için)

Baglan scriptinde PLC ye bağlanıp verileri "Veriler" scriptindeki "Robot2veri"class' ına yazdırıyorum. ve Baglan scriptinde "robot2veri" class' ından çağırdığım veriyi anlık olarak okuyabiliyorum. Lakin "ssss" scriptinde "Veriler" Scriptindeki "robot2veri" class' ından çağırdığım veri '0' olarak geliyor. Değer değişmiyor.

Yardımcı olurmusunuz...
Gerekli ekleri sizlere paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• Baglan script.png
    73,3 KB · Görüntüleme: 36
  • ssss script.png
    42 KB · Görüntüleme: 36
  • Veriler script.png
    16 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
OOP öğrenirseniz böyle işlemlerde zorlanmazsınız. Şu anki durumda Baglan sinifi icindeki rb2veri örneği ile ssss sinifindaki rb2veri sinif ornegi farkli. Gerci ne yapmaya calistiginizi bile anlamadim acikcasi.

OOP öğrenirseniz böyle işlemlerde zorlanmazsınız. Şu anki durumda Baglan sinifi icindeki rb2veri örneği ile ssss sinifindaki rb2veri sinif ornegi farkli. Gerci ne yapmaya calistiginizi bile anlamadim acikcasi.
Zaten hali hazırda OOP ile uğraşıyorum. Lakin VS form uygulamasından farklı olarak Unityde scriptler arası veri aktarımında S7.Net kütüphanesi aynı sonuçları vermiyor. Bu yüzden bilgi sahibi kimselerin fikrini almak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…