Saat yapmak için mekanizma önerisi

Daha fazla  
Saat almak yerine bu sefer kendi saatimi yapmaya karar verdim. Otomatik bir saat istiyorum ancak biraz da afili durması için iskelet bir saat yapacağım. Bana önerebileceğiniz saat mekanizması var mıdır? Eğer varsa nereden alabileceğim ile ilgili link de bırakırsanız sevinirim.

Afilli saat tasarımıyla iskelet çok zıt terimler ama karar sizin tabii. 🙂

Mekanizmaya gelecek olursak maalesef gümrük sınırlandırmalarıyla herhangi bir mekanizmayı getirtmeniz mümkün değil, en uygun iskelet mekanizma da NH-70A ama hiçbir sitede göremedim Sahibinden gibi, fiyatlarından dolayı en ucuz otomatik mekanizmalar bile gümrüğümüzden geçemez.

Kendi saatinizi toplama ile alakalı diyebileceğim tek şey de iyi araştırın ve iyi düşünün çünkü vereceğiniz fiyatlara rahatlıkla bir Lorus veya 2. el Seiko alabileceksiniz ve bunların yanında sizin yapacağınız saat tam anlamıyla rezalet olacak. Aldığınız ve bir araya getirdiğiniz parçaların kalite kontrolle birbirleriyle olan uyumu vs gibi şeyler olmadığından ortalama altı kalitede bir saat olacak. O fiyata Lorus, Seiko'dan hazır bir saat almak çok daha uzun ömürlü olacaktır. Bu konuda fikrimi belirtmek istedim, günün sonunda sizin seçiminiz.

Öncelikle afili saat dediğim çarkların hareketi falan hoşuma gittiği için havalı anlamında kullandım. Gerçi haklısınız. Kendi yapacağım saate bir ton para emek vermek yerine 2. el almak daha mantıklı kalır. Çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı