Saatlik Watt Hesaplama

Blyatman

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar monitör arkasında ve TV arkasında çeşitli değerler var.
Ben bu değerlere bakarak cihazımızın saatte kaç Watt harcadığını nasıl hesaplayabilirim.
Monitörüm :
100-240 V
50-60 hz
0.75 A MAX
Bu değerlere göre benim monitörüm saate kaç watt elektrik harcıyor?
Aynı işlemi TV için de uygulayacağım...

Bizdeki şebekeler 220V AC, bunun etkini bölü kök 2'si, 220/(kök2)x0.75/1000 yaparsan kW cinsinden harcadığın elektriği bulursun. O da eğer işlemi hebele hübele yapmadıysam 0.116 kW, yani bir saatte 0.116 kWh elektrik yakacaktır. Bunu da yerel elektrik fiyatınla çarparsan eğer (2 lira alalım yaklaşık) monitörün saatte 23.2 kuruş harcıyor demektir. Günde 5 saat, ayda 20 gün kullan, ayda 23 lira 20 kuruş faturan monitörden geliyor demektir.

220VAC'de çalıştırıyor olmalısınız yaklaşık olarak.

P = V x I formülünden P = 165W yapar. Yani saatte 165W güç harcıyor anlamına geliyor.

Saatlik hesap için;

Wh = P x t (saat) formülü kullanılıyor.

Arkadaşlar monitör arkasında ve TV arkasında çeşitli değerler var.
Ben bu değerlere bakarak cihazımızın saatte kaç watt harcadığını nasıl hesaplayabilirim?
Monitörüm:
100-240 v
50-60 Hz.
0.75'a Max.
Bu değerlere göre benim monitörüm saate kaç watt elektrik harcıyor?
Aynı işlemi TV için de uygulayacağım...

240(v).0.75(a)=180W
3 saat kullanılacak sayalım.
180.3 = 540.
540÷1000 = 0, 52kWh.
Şebeke voltajı değişebilir yazdığınız değeri kabul saydım evlere 230v dağıtılır genelde.

Arkadaşlar bir level yukarıya geçiyorum.
Bu hesaplamalara göre bilgisayarım saatte kaç watt harcar?
Sistemimi MSI PSU CALCULATOR'e yazdığımda toplam 470 watt harcadığını söyledi.
Ama kaç amper ve kaç volt bilemediğim için dediğiniz hesaplamayı yapamadım.
Bunun için ne düşünüyorsunuz?
@Squaxw @imnotagamer @The Man From E.A.R.T.H.

470W ise 0.47 kWh'dır. Ama bu hesaplamalara girmen manasız ve mantıksız, çünkü bu değerler sadece ve sadece en maksimum tüketimdeyken elde ediliyor, sen 10 saat kullanıyorum diye 4.7 kWh dersin ama gerçek tüketimin bırak 3'ü yerine göre 2'yi bile görmez.

470W ise 0.47 kWh'dır. Ama bu hesaplamalara girmen manasız ve mantıksız, çünkü bu değerler sadece ve sadece en maksimum tüketimdeyken elde ediliyor, sen 10 saat kullanıyorum diye 4.7 kWh dersin ama gerçek tüketimin bırak 3'ü yerine göre 2'yi bile görmez.
Üstadım sormamın asıl sebebi nedir biliyor musun? Karavanımda PC çalıştırmak için ne kadar güneş enerjisi paneline ve inverter'a ihtiyacım var onu çözmeye çalışıyorum :) Başınızı ağrıtmamak için ucundan ucundan soruyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı