Sabahları uyanamamak

elegiac

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Uykuyle hepi bir sorunum oldu. Kimi zaman 5'e kadar uyuyamadım kimi zaman 12'lere kadar uyanamadım. Şu an daha erken yatabiliyorum neyse ki. Ancak uyanamıyorum. Bunun için melatonin takviyesi de kullanıyorum. 11'de 12'de yatsam 10'da alarmı ertelye erteleye kendi isteğimle anca uyanabiliyorum. Bundan birkaç hafta öncesine kadar da erken kalmaya bşalamıştım halbuki. Benim bu uyku düzenini sağlamam gerek. Bir buçuk aya dershanem başlıyor ve spor salonuna yazıldığımdan neredeyse 5.30'ta kalkıp spor salonuna oradan dershaneye gitmem gerek. Bunu kendi isteğimle yapmak istiyorum. Sabahları gitmek daha iyi oluyor. Ama uyku düzenimi sağlamazsam bu mümkün değil gibi. Bana ne önerirsiniz?

Hocam yatmadan 1-2 saat evvel bir şey yiyor musunuz? O problem yaratmış olabilir. Veya yine 1-2 saat öncesi teknolojik aletlerle ilgilenmek ciddi bozuyor uyku düzenini.

Hocam yatmadan 1-2 saat evvel bir şey yiyor musunuz? O problem yaratmış olabilir. Veya yine 1-2 saat öncesi teknolojik aletlerle ilgilenmek ciddi bozuyor uyku düzenini.
Hayır yememyi tercih ediyorum ancak teknolojik aletlere baktığım doğrudur. Yatmadan önce kitap okuma alışkanlığı edinmeye çalışacağım.

Vücudun diurnal ritminden dolayı geceleri 11-11.30 gibi yatıp sabahları birkaç gün art arda 6 gibi kalkarsan vücut saatin ona alışır ve bir süre sonra alarmdan birkaç dakika önce kalktığını bile görürsün ama alarmı ertelemeden art arda birkaç gün aynı saatte kalkmalısın. Ardından düzene girdiğini görürsün. Ekstradan üstteki arkadaşların dediği gibi uyumadan minimum 1.5 saat önce bir şey yemeyip telefonla da az ilgilenirsen uyumun artar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…