Sabertooth 990FX donma sorunu

• Konuyu başlatan Serg
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 1.912

Serg

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,
Yine geri geldim. Önceki sefer bilgisayarımın donduğunu ve reset döngüsüne girdiğinden bahsetmiştim. Garanti süresinde olduğu için bir götüreyim dedim ve anakart ile işlemcide sorun var dediler. Neyse bir servis süresi oldu ve anakartta sorun olmadığı işlemcide sorun olduğu söylenip bana yeni bir işlemci verildi. Kasayı eve getirdim ve windows 7 kurdum (orjinal değil). Bir gün güzelce çalıştı ve ikinci gün kardeşim oyun oynarken bilgisayar yine dondu. Reset attım ve şifre ekranında yine dondu. Ben de hemen size yazayım dedim. Arkadaşlar sadece adam gibi 3 ay kullandım bu bilgisayarı. Sonrasında derslerim için bozukken köşeye koydum bir şey yapmadım ve çıldırmak üzereyim. Bu arada acaba donanım uyuşmazlığı mı var bilmediğimden sistemi yazıyorum.

• İşlemci: AMD X8 8120 Soket AM3+ 3.1Ghz 16MB Cache 32nm
  • Anakart: Asus Sabertooth 990FX AMD 990FX/SB950 AM3+ DDR3 1866Mhz SATA 3.0
  • Ram: Gskill 8GB(2x4GB) RipjawsX DDR3 1866Mhz CL9 1.5V Dual Kit
  • Hard Disk: Seagate 3,5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64Mb Cache 7200rpm
  • Ekran Kartı: Asus GTX560 Ti DirectCU II TOP GDDR5 1GB 256 Bit Nvidia Geforce DX11

Idle nedir? Bi de ben crysis 3 açtığımda 57 derece oluyor sanırım fanlar yetmiyor.

- - - Güncellendi - - -

Sanırım bir fan alacağım. İşlemcimin sistemi AM3+ yanlış hatırlamıyorsam. Bana bir fan önerebilir misiniz?

Hocam 57 derece gayet iyi bir sıcaklık. Evet biraz ısınmış ama çok fazla da değil. Burada insanlar 60-65 dereceleri görüyorlar yük altında. Idle demek boşta demek. Yani bilgisayarın boşta iken. Ayrıca illa fana para harcayacaksan tavsiyem Noctua'nın ürünlerine yönelmen olacaktır.

Kardeşim direk MAL demen gerekmiyor . Adam bilmiyor olabilir neden hemen eziyorsun sen annenin karnındamı öğrendin Windows'u ? Bıktım artık şu formda birşey bilmeyenleri ezen tiplerden !

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı