Sabit 60 FPS mi, değişken FPS mi?

800k Pyke

Kilopat
PUBG, CS:GO, Fortnite vb. oyunlarda 300 FPS şart. Lakin hikayeli oyunlarda örneğin Metro Ecodus, A Plague Tale İnnocence, Sekiro: Shadow Die Twice vb. oyunlarda sabit 60 FPS mi yoksa 60 üstü değişken FPS mi tercih edersiniz? Nedenleriyle yazınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör'ün verdiği Hz değerinin üstüne çıkmak (örneğin 300 FPS) görünce sevinenlere acıyorum zaten o FPS'yi göremiyorlar üstüne bide ekran kartını boşuna yoruyorlar. Cevabım sabit 60.

Monitörün kaç hz ise ise o değeri sabit almak oyunu daha akıcı oynamanızı sağlar tavsiyemde offline oyunlar için V-SYNC kullanmanız.

Monitör'ün verdiği Hz değerinin üstüne çıkmak (örneğin 300 FPS) görünce sevinenlere acıyorum zaten o FPS'yi göremiyorlar üstüne bide ekran kartını boşuna yoruyorlar. Cevabım sabit 60.
60 FPS sabit olunca FPS oyunlarında ciddi gecikmeler yaşanıyor. 60 HZ'lik monitörde 300 FPS alınca yırtılmalar oluyor, ısınma oluyor, ekran kartı zorlanıyor ama oyunun hızında yavaşlama olmuyor bundan dolayı acınacak halde değiller.

Akıcılık farkı oluşuyor. 60 Hz olsun olmasın 60 FPS ile 300 FPS arasında dağlar kadar akıcılık farkı var. Deneyin isterseniz fare imlecinin hareketi bile yavaşlıyor. Boşuna yormuyoruz yani kartı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…