Mert.glcn

Centipat
Merhaba, başlıkta da bahsettiğim gibi harddiskim anlamadığım bir sebepten çalışmamaya başladı. Eskiden laptopumda kullandığım bir diskti, laptopum bozulunca masaüstünde yedek depolama olarak kullanmaya başladım. Ancak birkaç gündür hem açılışta bilgisayarımı çok zorlamaya hem de çalışmamaya başladı. Bilgisayarımda bölümleri görünüyor ancak açılmıyordu. Ben de çok uzun zamandır kullandığımdan bir temizlik olması açısından low-level-format yapmak istedim. İzlediğim birkaç format videosunda bütün değerler gayet normaldi, ancak kendi diskime format atmaya başladığımda aşağıdaki şekilde offsetlerde sorun meydana geldi tarzında bir hata aldım ve bir süre sonra diskin bağlantısı kendiliğinden kesildi. Sizce diski kurtarabilir miyim yoksa artık ömrünün sonunda mı? (bu arada diski disk yönetimi kısmından sıfırlamak istediğimde "sanal disk hizmeti'ne bağlanılıyor" kısmında saatlerce takılı kalıyor.

Bu mesajın ardından bilgisayarımı iki defa yeniden başlattım. İlkinde diskimi görmedi ve yalnızca işletim sisteminin yüklü olduğu diğer diski gördü, ikinicisinde reboot yerine gücü kesip tekrar açtım ve garip bir şekilde hem Boot esnasında hiçbir takılma vs. yaşamadım hem de diskimdeki dosyalara ulaşabiliyorum. Bu defa diskim normal çalışırken Low Level formatı yeniden deneyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…