Sabit Disk Görünmüyor

• Konuyu başlatan onem
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 518

onem

Decapat
SSD veya HDD modeli
Seagate Barracuda Pro 7200RPM 1TB 2.5"
Bilgisayarımda iki tane disk var. Birisi SSD (Windows bu diske kurulu), diğeri ise SATA Hard Disk. Bilgisayarı birkaç saat önce kullanırken D diski görünüyordu. Biraz önce bilgisayarı açtığımda D diski(HDD) görünmüyor. Ne aygıt yöneticisinde ve disk yönetiminde disk görünmüyor. HDD'nin içinde çok önemli ve silinmemesi gereken dosyalar var. Dosyaları kaybetmeden bu diski nasıl geri getirebilirim?
Dosya Gezgini ekran görüntüsü:

1647110782406.png

Aygıt Yöneticisi ekran görüntüsü:

1647110823369.png

Disk Yönetimi ekran görüntüsü:

1647110867418.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarımda iki tane disk var. Birisi SSD (Windows bu diske kurulu), diğeri ise SATA hard disk. Bilgisayarı birkaç saat önce kullanırken D diski görünüyordu. Biraz önce bilgisayarı açtığımda D diski(HDD) görünmüyor. Ne aygıt yöneticisinde ve disk yönetiminde disk görünmüyor. HDD'nin içinde çok önemli ve silinmemesi gereken dosyalar var. Dosyaları kaybetmeden bu diski nasıl geri getirebilirim?
Dosya gezgini ekran görüntüsü:

Eki Görüntüle 1330230

Aygıt yöneticisi ekran görüntüsü:

Eki Görüntüle 1330231

Disk yönetimi ekran görüntüsü:

Eki Görüntüle 1330233

Kasayı açın HDD'nin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
Kablolarını sök tak yapın.

Tabii bu işlemleri yaparken sistem kapalı ve güç kablosu kasadan çekili olsun.

Kasayı açın HDD'nin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
Kablolarını sök tak yapın.

Tabii bu işlemleri yaparken sistem kapalı ve güç kablosu kasadan çekili olsun.
HDD okuyucu kafası bozulmuş olabilir veya kontrolcüsü bozulmuş olabilir.
HDD, BIOS ekranında ve USB üzerinden çalıştırdığım ZorinOS'da görünüyor
1647112252578.png

1647112294269.png

1647112318228.png

İlk ekrandaki AHCI seçeneğini değiştirip IDE yapabiliyor musunuz bu şekilde kaydedip kontrol edin.

Bilgisayarım içini açıp bataryayı çıkardıktan sonra güç tuşuna birkaç saniye basılı tutarak statik elektriği boşalttım. Sonrasında HDD'yi yerinden çıkarıp tekrar taktım. Sorun düzeldi. Yardımcı olan herkese teşekkürler...

Bilgisayarım içini açıp bataryayı çıkardıktan sonra güç tuşuna birkaç saniye basılı tutarak statik elektriği boşalttım. Sonrasında HDD'yi yerinden çıkarıp tekrar taktım. Sorun düzeldi. Yardımcı olan herkese teşekkürler...

Rica ederiz HDD nizin sağlığını HD sentinel ile kontrol edin yine de.
Konuyu çözüldü olarak raporlayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı