Sabit disk ile temiz kurulum yapmak

Makaleler
2
Yer
Miami, FL
Selamlar, USB belleğim disk yazma korumalı hatası veriyor. Milyon tane işlem denedim, CMD, Low Level Formatter vs. hiçbiri işe yaramadı. Sanıyorum ki USB bozuldu, zaten çok kaliteli olmayan sıradan bir USB idi.

Sorum şu şekilde: Bir SSD ve bir HDD var elimde, sistem UEFI destekliyor. HDD'yi USB'ymiş gibi kurulum diski olarak kullanabilir miyim? USB'den yaptığımız şekilde temiz kurulum olur mu böylelikle?

@ÇAĞATAY TORUN Ben Boot Menu'yü açtığımda diskin solunda UEFI ibaresini görecek miyim görmeyecek miyim onu merak ediyorum. Sadece FAT32 olarak ayarlayıp Setup dosyasını çalıştırmak mesele değil, onu komut istemcisiyle de yapabilirim zaten.

Ben hem sabit disk üzerinden hem de UEFI olarak kurmak istiyorum.

@ÇAĞATAY TORUN Şöyle bir sıkıntı var diske ISO'yu yazmaya çalıştığımda disk bölüm düzenini otomatik olarak MBR olarak ayarlıyor. Bu da UEFI kurulum olmayacağı anlamına geliyor. Normalde HDD'yi FAT32 olarak biçimlendiremiyordum ancak farklı bir program yardımıyla FAT32 olarak da ayarladım.

Ancak dediğim üzere bu şekilde UEFI kurabilmem mümkün değil.

Evet normalde USB takılı iken format aktif olur ve FAT32 ya da NTFS'ni sorardı fakat HDD olunca sormuyor ama USB'yi ilk ekrandaki gibi Linux MBR'si ile yazıyor ama ben FAT32'yi seçebildiğim için UEFI olarak Windows kurmuştum yani bence o ekrana rağmen denemelisin olma ihtimali var bence. USB'ler de de o zaman olmaması gerekiyordu ama hep o ekranı veriyor zaten. Denemeye değer zaten kurulumda disk seçme bölümünde EFI bölüm oluşturunca UEFI oluyor oluşturmazsa kurulumu iptal edersin olur biter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…