Sabit disk sağlık durumu

IGRENC

Megapat
Daha fazla  
Oyunlarda anlık FPS düşüşü (2-5 saniye) yaşayan bir insan olarak bugün sizlere diskimin sağlık durumunu göstermek istedim. Bu işlerden pek anlamadığım için bana yardımcı olursanız sevinirim.
Sistemim;
  • Fx-8350 (Cooler Master Blizzard T2 Mini Fan)
  • R7 260X
  • 400w (350peak)Everest güç kaynağı
  • MSI 970A-G43 anakart
  • Corsair 8 GB tek slot 1600MHz RAM
  • Win10 Pro
Diskten dolayı kaynaklanabileceği aklıma geldi ve güç kaynağı da olabilir. Diğer parçalardan da olabilir mi ?
Not: Sistemi Win7 üzerinde de denedim ancak yine sonuç aynı, aklıma takılan işlemcide herhangi bir sorun olabileceği. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Termal macun yeni ve ince.

DdRzrv.png disk1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Harddiskiniz kesin olarak arızalı. Benchmark grafiğine bakacak olursak aşırı dalgalı ve 37 MB/s okuma hızına düştüğü yerler oluyor. Ani FPS droplarının sebeplerinden birisi harddisk arızalarıdır. Health kısmı zaten tüm olayı açıklıyor. Yeniden tahsis edilen sektör sayısı sınırını aşmışsınız. Diskinizin bozuk sektörleri kapatmak için ayrılmış birim sınırı epeyce aşmış. Artık SSD'ye terfi edin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı