Yukarıdakiler formattan önce olan test görüntüleri. "Bad sector" olduğunu gösteriyor ve test yaparken boşluklar kalmasına rağmen testi sonlandırıyor ve toplam 13 tane hata buluyor.
Aşağıdakiler ise formattan sonraki test görüntüleri. Test hala devam ediyor, bitmiş değil. Bittikten sonra tekrar fotoğraf yükleyeceğim ama "warning" yazısı kayboldu ve ilk fotoğraftaki "bad sector" olan yer gitmiş gibi.
Yarın için sabit disk siparişi verdim ama bu beni tereddütte bıraktı, eğer sabit disk gelir de sorunum hala düzelmemiş olursa diye.
Linux ile bir format atmayı dene bence. Bende de bir HDD sorunu yaşadım. Windows'ta format atamadığım şeyi Linux'la atınca sorun çözülmüştü ama aynı sonuç verir mi bilemiyorum.
Anladım 3. kez aynı cevabı alıyorum kesin sonuç için ne yapmam gerekiyor. Sabit disk siparişi verdim sorun yoksa boşuna almış olacağım.
HDTUNE hariç indirdiğim programlarda "uncorrectable sector count" şunda ünlem yada sarı gözüküyor anlamı nedir acaba?
Format ile düzeltemezsiniz. Fakat CD Regenerator adlı bir yazılım ile bad sector bulunan kısımları kapatmak mümkün. Bu da geçici bir çözüm. Çünkü, bad sector başladığında, maalesef sürekli ilerleyen "kanser" misali bir problem.