Sabit Diske UEFI Windows 10 Yedekleme

Abdullah SERT

Megapat
Yer
Düzce
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600X + GTX 1660 Super + 16GB (2x8) 3200Mhz
Merhabalar arkadaşlar,

Benim nacizane sorunum şöyle; bende bir adet SSD var ve bu SSD'de işletim sistemi kuruluydu. 4 gün önce bozuldu ve garantiye gönderdim. Garantiyi beklerken kendi kendime "çok sıkıldım lan yeter, siliyorum sabit disklerden birini." dedim ve bilgisayarımdaki sabit disklerden birini silmeye, işletim sistemi kurmaya ve bilgisayarı tekrar çalışır hale getirmeye karar verdim. Ben şimdi sabit disklerimden birini formatlayıp işletim sistemi kuracağım. SSD garantiden geldikten sonra SSD'ye de UEFI Windows 10 işletim sistemi kuracağım ve birincil işletim sistemi olarak SSD'deki işletim sistemini kullanacağım. Yani SSD'deki işletim sistemini kullanacağım ve sabit diksteki işletim sistemi çökme ya da bozulma sonrası için yedek olarak duracak diye teorik olarak düşündüm. Sorularım şunlar;
  1. Ben bu sabit diske UEFI Windows 10 işletim sistemi kuracağım için daha sonra bu sabit diski USB dönüştürücüyle başka bir bilgisayara harici disk olarak takabilir miyim?
  2. Halihazırda sabit diskte 1 adet UEFI Windows 10 işletim sistemim olacağı için SSD'ye tekrar UEFI Windows 10 kurabilir miyim?
  3. İki işletim sisteminide aynı anda bilgisayar görür mü?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
1) Evet takabilirsin harici disk olarak görür sorun olmaz.
2) Evet SSD'ye tekrar UEFI Windows 10 kurabilirsiniz.
3) Evet görünür hangisini BOOT ederseniz o işletim sistemi açılır.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bir ara UEFI Windowslarda boot kilidi, secure boot özelliği gibi haberler okumuştum ama aklımda yarım yamalak kaldıkları için kafam karıştı ve sorma gereği duydum. Bu özellikler sorun çıkarır mı acaba?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı