Sabit Disk'i kapatmak için beklenen süre

Alex Casey

Decapat
Güç seçeneklerinde gezinirken fark ettim. SSD'siz, yalnızca HDD'si olan bir laptop kullanıyorum. Fakat burada sabit diski kapatmaktan bahsediyor. Sabit disk kapanırsa Windows çalışmaz ki zaten? Bu ayar sadece SSD kullanıcıları için mi var, aydınlatırsanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• ğ.png
    5,2 KB · Görüntüleme: 103
Hocam zaten sistem diski olduğu için kapanmaz. Herhangi bir erişimde bulunmadığınız diski kapatmaya yarıyor bu ayar, mekanik disklerde güç tüketimini düşürüyor. SSD için kullanılmasına gerek var mı bilmiyorum.

3 disk ile kullanıyorum. İhtiyaç olmadığı zaman iki diski kapatıyor. Sistem diski ise kapatamaz zaten. Sadece SSD kullanıcıları için yok.

3 disk ile kullanıyorum. İhtiyaç olmadığı zaman iki diski kapatıyor. Sistem diski ise kapatamaz zaten. Sadece SSD kullanıcıları için yok.

Tekrar nasıl açılacak peki? Bilgisayarı yeniden başlatınca mı ya da başka bir ayar var mı?

Teşekkürler yanıtlarınız için.
Diske erişmek istediğin zaman direkt açılıyor. Yeniden başlatmana gerek yok.
Hocam uzun süre sonra SSD aldım. Şimdi oradaki süreyi kaç dakikaya ayarlamalıyım?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…