Sabit IP ile bitrate sorunu çözülür mü?

ChainLee

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba ben bir GIBIRNet kullanıcısıyım internetim 100/16 şeklinde Twitch için OBS üzerinden 8K bitrate verdiğimde genellikle 2-3K arası takıldığını gördüm. Sonrasında test uygulaması ile baktım ve bütün Avrupa sunucularında akşam üstü maksimum 4K gösterdi lakin sabahları 10k+ şeklinde gösteriyor benim sorum eğer ISS'den sabit IP hizmeti alırsam bu sorunu çözer mi sizce.

16859493950144563154723572869364.jpg

Sabahları bu şekilde akşam üstü 3K-4K oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba ben bir GIBIRNet kullanıcısıyım internetim 100/16 şeklinde Twitch için OBS üzerinden 8K bitrate verdiğimde genellikle 2-3K arası takıldığını gördüm. Sonrasında test uygulaması ile baktım ve bütün Avrupa sunucularında akşam üstü maksimum 4K gösterdi lakin sabahları 10k+ şeklinde gösteriyor benim sorum eğer ISS'den sabit IP hizmeti alırsam bu sorunu çözer mi sizce.

Eki Görüntüle 1807730

Sabahları bu şekilde akşam üstü 3K-4K oluyor.

Zannetmem sabit IP sadece IP'ni sabitler çözse çözse 1-2 tık olabilir onun haricinde düşüreceğini zannetmem.

Sabit IP'de sadece IP adresiniz düzenli değişmiyor. Bildiğim kadarıyla eğer Türk Telekom altyapısı kullanıyorsanız canlı yayın sunucularında sorun yaşıyorsunuz. Ben Türknet'i TT altyapısında kullanırken hep sorun yaşadım. Özellikle GeForce NOW ve Twitch'te. Türk Telekoma geçtiğimde bu sorun düzeldi. Sizdeki sorun da aynısı olabilir.

Zannetmem sabit IP sadece IP'ni sabitler çözse çözse 1-2 tık olabilir onun haricinde düşüreceğini zannetmem.

Sabit IP'de sadece IP adresiniz düzenli değişmiyor. Bildiğim kadarıyla eğer Türk Telekom altyapısı kullanıyorsanız canlı yayın sunucularında sorun yaşıyorsunuz. Ben TurkNet'i TT altyapısında kullanırken hep sorun yaşadım. Özellikle GeForce NOW ve Twitch'te. Türk Telekom'a geçtiğimde bu sorun düzeldi. Sizdeki sorun da aynısı olabilir.

Sadece akşam gece saatleri düşüşler oluyor eğer sabit IP alırsam yoğunluk arasından çıkarım diye düşünmüştüm öyle olmaz mı?

Sadece akşam gece saatleri düşüşler oluyor eğer sabit IP alırsam yoğunluk arasından çıkarım diye düşünmüştüm öyle olmaz mı?

Yoğunluk arasından çıkamazsın bence. Dediğim gibi 1-2 tık iyileştirme olursa olur. Onun haricinde bir ayrıcalığın yok sabit IP yapanlar genelde uzaktan evlerinde ki cihazlarına bağlanmak için kullanırlar kamera vs gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı