Sabit olmayan Attainable net data Rate

tpragile

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba
TurkNet müşterisiyken 1 yıl aradan sonra modemin ışığı kırmızı yanmaya başladı. Gelip gidip duruyordu yani internet. Sonrasında bir destek göremeyince TT'ye geçiş yaptık istemeden de olsa. 16 Mbps internet ile 1 gün sorunsuz geçti ama sonra eski hıza tekrar geri gelmek için 50 Mbps'lik pakete geçtik ve tekrar aynı sorunu yaşamaya başladık. Sonra ekteki resimlerdeki gibi aşırı tutarsız ve dengesiz hızlar görmeye başladım elde edilebilir (attainable) kısmında.

Sizce nasıl bir yol izleyebilirim? Bir anda bu kadar tutarsız hızların olması binadan mı dolayıdır yoksa sizce bir anda bir sürü yeni internet kullanıcısı mı ortaya çıktı bulunduğum yerde?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    15,9 KB · Görüntüleme: 53
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    15,7 KB · Görüntüleme: 59
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    15,6 KB · Görüntüleme: 54
  • Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    15,6 KB · Görüntüleme: 58
DSL kablosu eğer atıyorum asansörün dibinden geçiyorsa, havai yoldan gelip de sokak lambası tarzı şeylerden etkileniyorsa vs. olabilecek bir şeydir. En kötü ihtimal modem muhtemelen anlık bir ölçüm hataları yapıp duruyordur. Öncelikle kablonun nerelerden geçip de dairenize ulaştığına bakın sonrasında başka bir modem bulup deneyin.

DSL kablosu eğer atıyorum asansörün dibinden geçiyorsa, havai yoldan gelip de sokak lambası tarzı şeylerden etkileniyorsa vs. olabilecek bir şeydir. En kötü ihtimal modem muhtemelen anlık bir ölçüm hataları yapıp duruyordur. Öncelikle kablonun nerelerden geçip de dairenize ulaştığına bakın sonrasında başka bir modem bulup deneyin.

Modem bulma konusunda uğraşıyorum ama şu an gidip yenisini alma şansım yok. Bina içi sıkıntıdan dolayı bakır kablo dışarıdan geliyor. Sadece ölçüm hatası değil direkt internet sorunu var ve aynı kablo aynı şekilde aynı yerde 1 senedir duruyor ama 1 haftadır sorun var. arada attainableda eksi hızlar görüyorum çok garip bi olay

Hocam anladigim kadariyla modeminiz zyxel, ben ayni anda iki abonelik kullaniyorum. Zyxelde 14 mbit zor alirken Vodafone H300s modemde 16 mbit rahat aliyorum. 2. el h300s 350 tl civarina satiliyor alma imkaniniz olursa oneriririm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı