Sabrent gen4 SSD gerekli mi?

M.Yalçınkaya

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Şu an halihazırda "Colorful CN600s" NVMe SSD kullanıcısıyım. Hız değerleri resmi açıklamasında "write_speed 1500 mb/s-read_Speed 2000mb/s" olarak geçmekte. Ortalama testlerde aldığım değer aynen budur.
Depolama olarak standart 1 TB disk ve 480 GB Kingston SSD olarak kullanıyorum. Toplam 3 adet disk mevcut. X570 anakart ve 5600X CPU kullanıyorum. Sistem SSD yetmiyor artık. 1 TB yapsam diye düşünüyorum. Gigabyte Aorus gen4 1 TB SSD ile sabrent rocket 1 TB gen4 SSD arasında gidip geliyorum. Bir yandan da 2 TB SATA 2.5" uygun fiyat (1500-1600 TL civarlarında) bir SSD alayım diye düşünüyorum. Sizce şu an kullandığım 1500 mb/s yazma ve 2000 MB okuma hızına sahip SSD güncelleyip gen4 bir SSD'ye mi geçmeliyim? Yoksa aynı fiyatlara 2 TB 2.5 inc bir SSD mi almalıyım?

Yukarıda bahsettiğim SSD ve linkleri.
Colorful = Colorful CN600S 480GB M.2 NVME SSD
Gigabyte = AORUS Gen4 SSD 1TB Key Features | Solid State Drive (SSD) - GIGABYTE Turkey
Sabrent = Sabrent 1TB ROCKET NVMe PCIe M.2 2280 Internal SSD Solid State Drive (SB-ROCKET-1TB) | SB-ROCKET-1TB
Gigabyte ve sabrent 1500-1600 TL civarlarına gelecek.
Herkese yardımları için şimdiden teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…