Saç dökülmesi azaltılabilir mi?

Hakooo

Hectopat
Arkadaşlar şu anda YKS'ye hazırlanıyorum zaten stresli bir sene bir de saç dökülme sorunuyla karşı karşıyayım, bu olay daha çok moralimi bozuyor. Şu anda öyle aman aman kötü bir durumda değil ama seyrek olduğu belli. En azından şu 120 gün daha fazla dökülmesin sonra zaten iyice dökülürse saç ektirmeyi düşünüyorum başka yolu varsa onu da seçenekler arasına eklerim. Neyse konumuza dönecek olursak sizin bildiğiniz dökülmeyi etkili bir biçimde azaltan, durduran bir çözüm varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Her aynaya baktığımda moralim bozuluyor.

Tamamen genetik ile alakalı bir şey. Bir çözümü yok. Stres seviyenizi azaltırsanız belki saç dökülmeniz azabilir.

Dahiliyede kan değerlerine baktırın vitaminsel de olabilir vitaminlerinizde sorun yoksa o zaman kabullenirsiniz.

Erkek tipi dökülme genetiktir, stresi azaltmayı başarabilirsen gecikir belki ama döküleceği varsa dökülür eninde sonunda. Dökülme tipini öğrenmek için doktora gidebilirsin.

Tamamen genetik ile alakalı bir şey. Bir çözümü yok. Stres seviyenizi azaltırsanız belki saç dökülmeniz azabilir.

Evet bir kellik var sülalede. Olacağını biliyordum ama bu kadar erken beklemiyordum. En azından bu sene.

Dahiliyede kan değerlerine baktırın vitaminsel de olabilir vitaminlerinizde sorun yoksa o zaman kabullenirsiniz.

Erkek tipi dökülme genetiktir, stresi azaltmayı başarabilirsen gecikir belki ama döküleceği varsa dökülür eninde sonunda. Dökülme tipini öğrenmek için doktora gidebilirsin.

Sıra alabilirsem doktora görüneyim o zaman. Bir de saçımı hafif uzatmıştım amacım bu şekilde bırakmaktı ama her saçımı yıkayışımda 5 6 tel bıraktığımı gördükçe soğudum. Kısaltsam dökülmeyi azaltır mı? Veya böyle kalmasının dökülmeyi arttırıcı etkisi var mı?

Günde 100 tele kadar dökülme sorun değil hocam. Kısa saçı beslemek daha kolay olduğu için kestirmeni tavsiye ederim. Kısa saçın bir diğer avantajı, düşen teller uzun saç kadar gözüne batmaz haliyle moralin daha az bozulur. Bu sana daha az stres olarak geri döner, daha az stres de saç dökülmesini yavaşlatır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…