Saç düzleştirme zarar verir mi?

• Konuyu başlatan Chaky
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 5.917

Chaky

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Yazılım
Merhaba arkadaşlar,

saçlarım mağlum çok uzun, uzun dediğim de arkadan bağlıyorum ama genelde serbest bırakıp salıyorum. Saçlarım dalgalı, kıvırcık gibi bir şey ve saç düzleştirici ile düzleştiriyorum. Ailem ise yapma saçların yanar büyüdüğünde dökülür vb. Şeyler söylüyor. Böyle bir şey var mı acaba? 190-200 derece de düzleştiriyorum 2 günde bir yıkıyorum ve 1 haftadır kullanıyorum. Yıkandıktan sonra havlu ile kurutup öyle bırakıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar,

saçlarım mağlum çok uzun, uzun dediğim de arkadan bağlıyorum ama genelde serbest bırakıp salıyorum. Saçlarım dalgalı, kıvırcık gibi bir şey ve saç düzleştirici ile düzleştiriyorum. Ailem ise yapma saçların yanar büyüdüğünde dökülür vb. Şeyler söylüyor. Böyle bir şey var mı acaba? 190-200 derece de düzleştiriyorum 2 günde bir yıkıyorum ve 1 haftadır kullanıyorum. Yıkandıktan sonra havlu ile kurutup öyle bırakıyorum.
Düzleştirici yanlış kullanımda saça zarar verip yıpratıyo saçın çok dalgalı değilse fönlemek en iyisi bence.

Kesinlikle zarar veriyor hocam önceden ben de kullanmıştım. Saçlar yanıyor resmen ve güçsüzleşiyor. İlla kullanacağım derseniz kaliteli bir düzleştirici alın. Mümkün oldukça wax, jöle tarzı şeyler de kullanmayın. Bu arada saçları çok sık yıkamakta iyi değil. Arada bir yağlanması da saçlar için iyi oluyormuş.

Saçımı fönlediğimde kabarmış gibi gözüküyor ve cansız duruyor bunun önüne nasıl geçebilirim.
Aynı şey bendede vardı saçımı yıkadıktan sonra kurutmadan fönlemeye başlıyorum ıslakken hem fönlüyorum hem kurutuyorum kabarma olmuyor cansız durmasının sebebi kullandığın şampuandan olabilir internetten argan yağlı şampuan almıştım gayet memnunum yumuşacık yapıyor saçı ve canlı duruyor gayet kokusu zaten çok güzel.

Saçımı yıkayıp saç kurutma makinesi ile kurutunca berbat oluyor elim bile girmiyor ama ıslak bırakırsam kendi halinde kurursa daha iyi oluyor kullandığım şampuan Clear mentollü

Saçımı yıkayıp saç kurutma makinesi ile kurutunca berbat oluyor elim bile girmiyor ama ıslak bırakırsam kendi halinde kurursa daha iyi oluyor kullandığım şampuan Clear mentollü

Saçlarımız aynı dostum ve aynı şampuanı kullanıyoruz. Saç kurutma işine girme bırak kendiliğinden kurusun soğuklarda bere tak daha efsane oluyor :) Düzleştirme işini ben 1-2 ay okula giderken yapmıştım. Sonralarda farkettim ki sanki saçlarım daha bir ince daha bir kırılgan gibi sonra bıraktım. Belki makine kalitesizdi belki ben yanlış kullandım 7-8 makineyi 😀 Bu arada benim saçlarda dalgalı bağlamayınca çok kötü görünüyor diye baya kestirdim ve hala kötü görünüyor :D:D

Hacım saç kremi kullansam nasıl olur sabah yıkadım saat 11 de şuan saat 5 ve kendiliğinden kurudu. Saç kurutma makinesi ile şuan fön çektim saçımı geriye yatıyorum. Ama önler geri gidiyor arkalar kabarıyor ve kalkık gibi duruyor bunun için ne yaparım

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı