Saç Uzatırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ben saç uzatıyorum. 5 Ay oldu kesmiyorum. Saçım uzuyor tamam da baya dağınık oldu. Şekil de almıyor. Geriye yatıramıyorum. Kaldıramıyorum da. Saçımı birazcık düzelttireceğim ama ne yapacağımı bilemedim. Nereleri kestireyim? Yanları almak istiyorum ama direkt alırsam üstler çok kötü gözükecek.

Saçınız hakkında daha fazla bilgi verir misiniz? Örneğin sık mı, ince telli mi, yumuşak bir yapısı mı var? Veya tam tersi mi?

Ben saç uzattığımda zaman zaman yanların uçlarından aldırıyorum ama fazla yapmıyorum ki uzun olduğu için kötü durur. Ensemi de aynı şekilde yapıyorum.

Dağınıklık ve şekil sorunu için saç kremi kullanmanızı öneririm. Hele ki saçlarınız sertse, daha da iyi olur. Fön makinesi mi kullanıyorsunuz?

Öncelikle ileride saçının ne tarzda olacağına karar vermelisin. Daha sonra ise ona göre karar vermen daha doğru olur.(Saçını kestirmesen bile iyi bir berbere sorarsan sana yardımcı olacaktır.)

Daha fazla bilgi vermen gerek. Mesela açın dalgalı mı? Kıvırcık mı? Yoka dümdüz mü? Çok yağlı mı? Vs. vs.

Ayrıca yaptırmak istediğin modeli kuaföre gösterirsen ve sıkıntını anlatırsan yardımcı olabilir. Tabii mahalle kuaförlerinden bahsetmiyorsak

Şu model benim çok hoşuma gidiyor mesela

Saçım düz. İnce telli değil. Yumuşak yapılı. Tabi biraz gençliğimden dolayı yağlanma sıkıntısı var fakat Clear Men tek atıyor .

Berberler adamdır.

2 sene oncesine kadar hep sıfırdı saclarim, sonra bi uzaktayım dedim ve şu an resimde ki gibi benim saçlarım baya gür, sık ve yağlı. Bi şekil alması çok zor o yüzden sıkıldım ve uzattım. Ne tavsiye verebilirsin dersen hiçbi şey diyemem
Çünkü ben direk uzattım, sadece restorex diye bir şampuanı kullandım uzatmaya yardımcı oluyor onu öneririm

Saçınızı sık taramaya özen gösterin. Özellikle duştan sonra. Çok seyrek ya da çok sık yıkamayın saçınızı.

Benim sıkıntıdan 3 ay uzamadı ve ardından 4 ay uzattım. Toplam 7 ay boyunca berber makinesi görmedim. Düzgün duruyordu fakat çok fazla dökülüyordu.

Kısaca saçlara bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur. [emoji2]

Saç uzatmak sabır işi, düzenli ve uzun bir saçım olsun diyorsan 1 sene sabretmen lazım, 2 ayda bir en az berbere gidip saçının uçlarından düzeltilmesi gerekiyor (saçma sapan berberlere gitme saçın canını okuyorlar )bu sayede saçların daha çabuk uzamasında katkıda bulunursun. Ayrıca haftada bir kere zeytin yağı, hint yağını karıştırıp banyodan önce kafana sürüp 1-2 saat bekletirsen saçının daha hızlı uzamasına katkısı oluyor.

Bunlar benim saçımı uzatırken kullandığım yöntemler 2-3 ay önce benimde saçlarım uzundu fakat artık sıkıldığımdan kestirme kararı aldım

İlerde belirleyeceğin şekle göre ortalama 2 ayda bir gidip şekillendireceksin saçını. Ben 1 senedir uzatıyorum @ykula arkadaşın attığı şekille aynı fakat saçımın yapısı farklı tabi ki. Bunun için sıkça yıkayıp vereceğin şekle alıştırman yeterli olur. Mesela fotoğraftaki şekil için her duş sonrası arkaya doğru fön çekmek gibi.

İstediğin modele göre kestireceksin. Mesela ben nisan ayına kadar hep gider 1 numaraya vurdurur dönerdim. Uzatmaya karar verdim kenarları düzelttirip üstten kırıkları kestiriyorum. İstediğim modelin ismi Pompadour.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…