Saç uzatmak için neler yapılmalı?

ihec

Decapat
Daha fazla  
Saçımı uzatmaya karar verdim. Hangi şampuan ve kremleri tavsiye edersiniz ve ara ara kuaföre gitmeli miyim gidersem hangi işlemleri yaptırmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesmezsen uzar. Bu nasıl konu?

Saçı uzun birisi olarak söylüyorum, inan ki böyle şeylere gerek yok. Saçına iyi gelen bir şampuanla iki veya üç günde bir şampuanla, günlük olarak tara. Çok sıcak veya soğuk sudan uzak dur yeterli. Uzadıktan sonra ekstra krem kullanabilirsin uçlarına ama ona da bazen gerek olmuyor. Saç kestirme konusunda ise 1 yıl dolana kadar veya saçın bağlayacak uzunluğa gelene kadar kestirme. Sonrasında ise uçlarından 1-2 cm kestir ki kırılmış saçlarından kurtul. Ayrıca beslenme düzenin de saçını etkiler. Bu yüzden sağlıklı beslenmeyi de bu bahane ile hayatına sokabilirsin. Özellikle Çinko saçlar için önemli.

Saç tipine göre değişir. Benimki gibi üstü dalgalı yanları kıvırcık bir saçın varsa ilk yarıyıldan ikinci yıla kadar çok şekilsiz gezmen gerekecek. Taç gibi sabitleyicilerle kontrol altında tutabilirsin.

Bütçe sıkıntın yoksa Urban Şampuan ve Krem öneririm ikisi beraber 70 TL tutar, hızlı uzamaya yardımcı. 1.5-2 ayda bir kırıkları aldırmak için kestirebilirsin, eğer 7-8 ay hiç kestirmeden uzatırsan saç ölü gibi uzuyor ve kırık kırık oluyor. Her gün yıkamanı önermem, en azından 3 günde bir yıkamaya çalış. Çok uzadığında yağlanırsa yine 2-3 günde bir yıka. Her yıkamadan sonra güzelce taramanı öneririm, özellikle başlarda bu çok önemli hatta saçın dalgalıysa ve düzgün uzamazsa bir süre sonra ne kadar uğraşırsan uğraş düğümleniyor açamıyorsun saçı.

Böyle şeylere hiç gerek yok, şimdiye kadar 3 kez saç uzattım şuan da 18+cm saçım var.

Eğer illa kullanacağım diyorsanız olabildiğince doğal kremleri tercih edin ve olabildiğince temiz tutun saçı.

Saç tipim düz ama her duştan sonra taramaya dikkat ediyorum.

Saç tipim düz ama her duştan sonra taramaya dikkat ediyorum.

En iyisi ve temel olarak yapman gereken şey bu zaten. Bir de saçını yıkanırken iki kere değil bir kere şampuanla ve şampuanı fazla kullanma. Fazla şampuan ciddi miktarda saçı yıpratıyor. Çünkü saçın aslında belirli bir oranda kendi yağına da ihtiyacı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…