Saçım aşırı derecede dökülüyor

CHRİS W4LKER

Decapat
Saçım acayip derecede dökülüyor. Dokunsam 5-6 kıl masanın üzerine düşüyor. Kaç kere kan tahlilleri yaptırdık. Demir eksikliğim falan yok. Ayrıca saçım sürekli kepekli oluyor. Üstelik çok sık duş almama rağmen. En fazla 2 günde 1 duş alıyorum. En kaliteli şampuanla tertemiz duş alıyorum. Ama buna rağmen saçım sürekli kepekleniyor ve çok dökülüyor. Ne yapmam lazım? (14 yaşındayım)

Benimki de öyle genetik dedi doktor bana.

Hocam belki işe yarar etki edebilir şampuanı sürün bir bekleyin 1 2 dk bende de bir saçımı geriye atayım derken ordu çıkıyor ama kepek yok çok sık şampuan değiştiriyorsan olabilir.

Minoxidil tedavisine başla. Medikal şampuan da kullanabilirsin kepek vs. varsa. Genelde kepek veya başka cilt hastalıkları yüzünden dökülüyor. Minoxidil kullanmaya başlayınca daha fazla dökülme olabilir, normaldir, zaman geçtikçe çıkmaya başlar. Günde 2 kere 6 sıkım.

Benimki de öyle genetik dedi doktor bana.
Sanırım benimki de genetik. İnternette okurken testosteron yüksekliğinden olabiliyormuş. Ama 14 yaşında bu kadar olmaz bence. Bunu azaltmanın bir yolu yok mu?

Hocam belki işe yarar etki edebilir şampuanı sürün bir bekleyin 1 2 dk bende de bir saçımı geriye atayım derken ordu çıkıyor ama kepek yok çok sık şampuan değiştiriyorsan olabilir.
Bunu deneyeceğim hocam. Bu arada çok sık şampuan değiştirmiyorum.

Ergenlikte görülebiliyor dediğiniz gibi büyük ihtimal genetik ama kaşıntı falan yapıyorsa rahatsızlık veriyorsa bir doktora görünebilirsiniz doğal şeyler bunlar 20 yaşında neredeyse kel kalacak insanlar var.

Unutmuşum burayı, medical şampuan alacaksanız 5 dk kafanızda kalması lazım. Gün aşırı kullanabilirsiniz, dökülme durunca haftada 1'e kadar düşersiniz.

Teşekkür ederim hocam. Bunu bir anneme söyleyeceğim. Deneriz belki bunu.

Doktora daha önceden göründük. Kaç kere tahlil yaptı kontrol etti. "Kan değerlerinde bir sorun yok" dedi. Demir eksikliğinden olabiliyormuş. Ben de o da çıkmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…