Saçın kesilme şekli saç yapısını değiştirebilir mi?

Yagaaa

Femtopat
Daha fazla  
Cümleten selamünaleyküm. Kendi yaşadığım bir olay üzerinden merak ettiğim bir soruyu sormak istiyorum. Saçın kesilme şekli nasıl olur da saçın anadan doğma yapısını değiştirebilir? Corona dönemine kadar sağlıklı dümdüz ipek gibi saçlarım vardı. Böyle saçım önüme düşerdi kafamı sallardım giderdi. Saçlarım gürdü herhangi bir problem yoktu. Liseye geçene kadar hep böyleydi saçlarım. Corona döneminde evde kalınca epey uzamıştı ama formu, sağlığı ve güzelliği aynıydı. Sonra ev halkı şikayetçi olunca evde kesmek zorunda kaldım (anne zoruyla), saçımı eğlene eğlene kesmişlerdi biraz oradan biraz buradan karman çorman bir kesim oldu. Sonuç olarak sıfır hale geldi. Olay da tam burada başlıyor. Bu süreçten itibaren saçım öyle değişti ki tuhaf bir evre geçirdi. Eski yapısı yoktu kabarık uzadı. Berbere gittim kestirdim bu sefer de sert kıvırcık uzadı. Yine kestirdim bu sefer de dalgalı oldu. Ve ekstra olarak saçım sağ yanı seyrek hale geldi ama sol yanı gür normal. Eski yapısından çok uzak bir hale geldi saçım. Cansız duruyor elektrikli ve kabarık bir halde. Saç şekillendirici kullandım ama o da gün içinde daha berbat hale getirdi. Fön zaten işe yaramadı. Keratin yaptırdım. İlk 2 gün çok güzeldi. Canlı ve hareketli bir saçım vardı ama sonra yine eski haline geldi. Çabuk kırılan sağlıksız kabarık elektrikli bir saçım var şu an. Ve ister istemez çok üzülüyorum. Ne güzel saçlarım vardı diyorum. Şu anki halini kabullenmek zor geliyor. Olay bundan ibaret. Esas soruma gelecek olursak, saçı dengesiz kesmek bir oradan bir buradan keserek sıfıra vurmak saçın ham yapısını değiştirebilir mi? Ayrıca bu durumun bir çözümü var mı yani en baştaki haline gelmesi için?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…