Saçları her yıkadığımızda şampuan kullanmak yararlı mı?

CyHan_Atalay

Decipat
Yer
Türkiye, Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ASUS PRIME H610M-K D4
Ekran Kartı: ASUS RTX 2060
İşlemci: Intel i5 12400f
Ram: 16GB (8X2) Corsair
Depolama Birimi/Birimleri: 500GB Adata Legend 700 ve WD 1,5TB Harici HDD
Meslek
Öğrenci
Saçları şampuanla yıkamanın zararlı olduğu söyleniyor. Zincir marketlerdeki çok fazla kimyasal içerebilen şampuanlardan bahsetmiyorum. Ben bioblas kullanıyorum, ama TikTok'ta bu muhabbeti yapan birisi var ve bana mantıklı geldi her ne kadar TikTok'ta da olsa yararlı şeyler paylaşmak imkansız değil.
Asıl sorun saçı duruladığımız da bile yağdan veya terden arındığı da söyleniliyor ama bu aşırı mantıksız. Islak saç kuruduktan sonra çok daha ağır ve rahatsız edici oluyor. Yani en azından bende öyle. İşte burada kafam karıştı. Sizce en doğrusu ne?

Bu arada bioblas markasına da sonuna dek güvenmiyorum ama elimin hemen altında yani zincir marketlerdeki en güvenebildiğim şampuan markası ki bazı eczanelerde de satılıyordu sanırsam. Hatta daha da iyisi bioxcin ile bioblas aynı yerlerde üretiliyordu ve bioblas markasından daha çok bioxcin markasının eczanelerde satıldığını görmüştüm.

Saçlarımı biraz nemli bırakıyorum ve 3 4 günde bir yıkıyorum

Son düzenleme:
Sabun her zaman daha doğaldır. Şu sabunu bir deneyin bana dua edeceksinz. Saf zeytinyağından yapılma sabun. Cildi beyazlatır, saçları sapasağlam yapar. Cildinizi yeni almış ayakkabı gibi gıcır gıcır yapacak. Yaranız varsa iyi gelecek. O şampuanın da içindekiler de ne var bir fotoğrafını atar mısınız sls sles alüminyum gliserin var mı?

Ben bu sabun sayesinde kafamdaki sedefi geçirdim. Yani eskisi gibi kaşınmıyor ve dökülmüyor en azından sıfıra vurabilsem bakacaktım aynada vuramadım.

Günde 1 kere ediyosan 2 kere şampuanlaman yeterli 2 kere ediyosan ilk seferinde 2 kere şampuanlan 2. seferde 1 kere şampuanlan ve saçlarını nemli bırakma kaşıntı yapar. 3-4 günde bir yıkıyosan bence bu sıcak havalarda gayet normal

Sls sles yok mu? Hem gliserin varsa domuz yağı da olabilir.

Buldum bakın bu şampuanda sls var sls köpürtücü kimyasaldır ve zararlıdır. Gliserin de var gliserin bitkisel kaynaklı da olabilir hayvansal kaynaklı da olabilir. Ya domuz yağıysa, vegan belgesi yok gimdes belgesi yok.

Son düzenleme:
Sebamed SebaMed Every-Day Shampoo'nun içerik listesi genellikle aşağıdaki gibi olabilir:

• Su (Aqua)
  • Sodyum Laureth Sülfat (Sodium Laureth Sulfate): Temizleyici ve köpürtücü ajan.(SLS)
  • Disodyum Laureth Sülfosüksinat (Disodium Laureth Sulfosuccinate): Cildi yumuşak bir şekilde temizler.
  • Lauryl Glucoside: Cildi nazikçe temizleyen ve köpük oluşturan bitkisel bir yüzey aktif madde.
  • Glikozil Laurate (Glycosyl Laurate): Cildin doğal nem dengesini korur.
  • PEG-120 Metil Glukoz Dioleat (PEG-120 Methyl Glucose Dioleate): Köpüğü stabilize eden bir madde.
  • Parfüm (Fragrance): Ürüne hoş bir koku verir.
  • Fenoksietanol (Phenoxyethanol): Koruyucu madde.
  • Hidroksipropil Guar Hidroksipropiltrimonium Klorür (Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride): Saçın yumuşak ve parlak olmasına yardımcı olur.
  • Sodyum Benzoat (Sodium Benzoate): Koruyucu.
  • Sitronellol (Citronellol), Geraniol, Limonen (Limonene), Linalol (Linalool): Parfüm bileşenleri.

İçerikler, üreticiye ve şampuanın özel formülüne göre değişiklik gösterebilir. Ürünün ambalajı üzerindeki içerik listesini incelemek en doğru bilgiye ulaşmanı sağlar.

Benim şampuan nasıl?

Sls var sizde de. Sizde sodyum benzoat ta var bu kanserojen ki daha yeni bir kadın Eyüp sabri gül suyundan yüzünü tahriş etti ekşide başlık açtı. Onda da s. Benzoat vardı büyük ihtimal ondan oldu. Daha bir sürü o kimyasalların hiçbirine gerek yok. Diğer köpürtücü ve gereksiz kimyasallarda var sizde. Sizin ki daha kötü. Maalesef maliyetten kaçınıp kar etmek için bu kimyasalları koyuyorlar.

Gayet de pahalıta aldım ucuz değil ben külle yıkamaya başlayım saçımı en iyisi.
Kül bildiğin odun, talaş yanınca kalan toz yani bildiğimiz.

Ama ben kimyasalsız yapamam %100 kimyasalım.

Bunlar bile kimyasal.

Önceden çekmiştim diş fırçası konudan bağımsız.

Bir ürünün pahalı olması kaliteli olduğu anlamına gelmez. Çaresizlik yok söylediğim sabunu siz de kullanabilirsiniz. Farkı göreceksiniz.

@Yusuf dikecin silahı Hocam Clear Cool Sport Menthol nasıldır? Saçıma bunun dışında birşey kullanmıyorum. Fönmüş, saç spreyi vs. hiç kullanmadım. Saçlarımdan memnunum. Bu şampuandan sonra dökülmeler azaldı gibi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…