Saçlarımın dökülmesi 2 yıl falan önce başladı sanırım ilk başlarda o kadar gözüme fazla gelmiyordu bugün duşta kafamı yıkarken ikidebir saçım dökülüyor. Normalde tutarım güçsüzler dökülsün die aşağı doğru hafif çekerdim dökülüyordu bu sefer o kadar çok geldiki stres oldum 2 3 4 5 dökülenleri banyonun duvarına assam resim çizebilirm. O kadar çok rahatsiz oldum ki aklımı yitiricektim. Yardımcı olur musunuz ne yapmam gerekiyor? Doktora gittim ilaç verdi ama hiçbir işe yaradığını görmedim hala.
Tabiki doktora görün ama onun harici bende işe yarayan tavsiyelerim; saçını sadece soğuk su ve yüzde yüz doğal zeytinyağlı sabun ile yıka, imkanına bağlı olarak haftada bir kez argan yağı ile bakım yap, saç kurutma makinesi kullanma, saçını kuruttuğun havluyu ve yastık kılıfını en az haftada bir değiştir, taraklarını en az haftada bir kere sabunlu suda bir saat beklet. Saçını kuruturken şekil verirken vs. saçına kibarca dokun sert müdahale etme.
Kan değerlerinize baktırın bazı vitaminlerdeki eksikliklerin sonucu olarak yaşıyor olabilirsiniz. Genetik olabilir ailenizde veya akrabalarınızda kellik varsa. Hormonel bozukluk olabilir, kontrol ettirin.
Kendi yaşadıklarıyla bereber nasıl biraz azaltabilirsiniz onu soyluycem
1: Mastürbasyonu azaltın eğer çok yapıyorsunuz büyük etkendir haftada 1'e düşürün
2: Stresten uzaklaşın
3: Sigara vb alkol tüketimi çok etkilidir onları azaltirsaniz daha az dökülür
4. geninde bu varsa zaten elinde sonunda dokulucek verdiğim öneriler daha gec olmasını sağlayacak.