Sadece C diskine format atma

kitaouroboros

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Sistemimde 2 tane SSD var. 1. SSD'de (C) 480GB sistem ve birkaç oyun yüklü. 2. SSD (D) 1TB burayı da depo olarak kullanıyorum. PC'de sorun var. Sistem SSD olmasına rağman BIOS açılış zamanı 60 sn geçiyor. SSD sağlığına baktım yüzde yüz görünüyor. Bende format atmak istiyorum ama sadece C diskine nasıl atılıyor bilmiyorum yardımcı olur musunuz? USB'den format atmayı biliyorum. Format attıktan sonra sırasıyla neleri yüklemem gerekiyor güncellemem gerekiyor söylerseniz veya video linki paylaşırsanız çok sevinirim. Son olarak C diskinde yüklü olan oyunları D diskine kopyala yapıştır yapsam olur mu? Ben sadece Windows'u formatlamak istiyorum.

Kurulum esnasında boyut ve disk numarlarına bakarak formatlamak istemediğin 1tb diski ayırt edebilirsin. Geri kalan herşeyi sil. Sadece C yi silmekle olmaz

Siz formatı atarken size hangi diski sıfırlamak istediğinizi söylüyor zaten.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kafam tam rahat olsun diyorsanız da D diskini söküp format işlemini gerçekleştirin bence. Hem de böylece D diskine Windows'a ait birşey kurulmadığından, verilerin kaybolmadığından vs. emin olmuş olursunuz.

Yardımlarınız için teşekkür ederim. Peki C'deki oyunları nasıl D'ye kopyalayabilirim.

Oyunların Steam'de kuruluysa sağ tıklayıp özelliklere girip menüden kolayca taşıyabilirsin. Çok oyunun varsa da direkt kütüphane klasörünü karşıya kopyalayayıp Steam'e sonradan gösterebilirsin, sıkıntı çıkmaz.

Dosya Ekleri

• 1595173933434.png
    13 KB · Görüntüleme: 84
  • 1595173994747.png
    18,7 KB · Görüntüleme: 80
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…