Sadece CL Değeri Farklı Olan RAM'ler Çalışır mı?

furkan24

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba bayağı bir araştırdım ve her ağızdan farklı bir şey çıkıyor. Kimi çalışır anakart ikisini eşitler, kimi de çalışmaz, bazıları da belli olmaz diyor. Ben bilgisayarımın rahatlaması için 4 GB bir RAM ekleyeceğim siparişi vs. verdim bugün geliyor. Ailemi buna zor ikna ettim ve ikna edince sevinmiştim. Ancak sonradan aldığımız RAM'in CL değerinin 17 benim laptopumda bulunan RAM'in değerinin CL10 olduğunu fark ettim. Araştırmalarım sonucu aldığımız RAM anakarta uyuyor. Sadece tek farkları CL değerleri. Uygun bulabildiğim tek RAM buydu. Ancak bununda CL değeri farklıymış. Bunlar çalışır mı? Net bilgi verirseniz sevinirim çünkü iade için kullanılmamış olması gerekiyor denemek vs. sıkıntı çıkarabilir. Şimdiden teşekkürler.

• CL10 ile CL17 arasında dağlar kadar fark var.
  • Bu iki belleğin birlikte çalışması imkansız değil, mümkün ama sorun çıkma ihtimali çok yüksek.
Biz burada aynı frekans ve CL değeri olsa bile farklı bellek önermiyoruz. Neden? Çünkü çipi farklı oluyor ve çip farkı bile uyum sorunu yaratıyor.

Hem çalışabilir hem çalışamayabilir. Yani belli değil. Çalışıp çalışmadığını RAM'i laptopta takıp çalıştırmanla belli olacaktır.

Bazen RAM'ler anakart ile uyumlu olduğu halde CL değerleri farklı olduğundan uyumsuzluk yaratabiliyor.

Uyumsuzluk olma ihtimali yüksek.

CL10 ile CL17 arasındaki fark gerçekten fazla.

Eğer uyumsuzluk oluşmazsa CL değeri düşük Ram CL değeri yüksek Ram gibi CL değeri ile çalışacaktır.

Recep Baltaş gerekli açıklamayı yapmış destek olarak.

Benim tavsiyem iade edip daha düşük CL değerine sahip bir bellek alman. Eskisi ile kullanma. Almışken set al.

Hatta aldığın ve sahip olduğun ramlarin görsellerini ve modelini paylaş.

Sahip olduğun Ram'e göre aynısını bulmak mümkün olabilir.
Yukarıdaki mesajımda aldığım RAM var şuan elime ulaşmadı. Kendi RAM'imin görselini ve modelini nereden bulabilirim tam olarak?
Daha düşük CL değerine sahip bir RAM bulamadım ama tekrar bakarım umarım bulurum.

Ram'i yerinden söküp etiketli kısmın fotoğrafını atmanız lazım.

Aynı çip olmasın diyorsanız eğer 2400 MHZ CL10 bir modele bakmak lazım.
Bunu yapmam zor çünkü Cep Telefonum bozuk ancak en kısa sürede atmaya çalışırım.
Ram'i yerinden söküp etiketli kısmın fotoğrafını atmanız lazım.

Aynı çip olmasın diyorsanız eğer 2400 MHZ CL10 bir modele bakmak lazım.
Sinirim bozuldu 2 adet vida çıkmıyor ne yapıcam ben? direk sallayıp bunu takasım var RAM de şuan elime ulaştı aldığım. Riskede atmak istemiyorum. Ve 2400mhz CL10 bir model bulamadım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…