Sadece internette gezmek için bilgisayar almak

Zamanında Raptor Bilgisayar'dan 1650 liraya bir PC almıştım ve kargodan işlemci soğutucusu çıkmış, harddisk çıkmış, SSD bozuk, kasa kırık ve RAM'ler farklı farklı markalar diye mavi ekran verip duran bir PC gelmişti. Durumu belirtince de ben sağlam kargoladım siz tutanak tuttunuz mu diye geçiştirdiler. 340TL masraf etmiştim o PC'yi düzeltmeye.

Hepinize teşekkürler. Raspberry Pi almak daha mantiklı geldi, küçücük bir şey zaten :) Güvenilir bir siteden, Win7 veya Linux vb. (Win 10 kaldirsa çok daha iyi olur elimde 120'lik SSD var zaten) OS'ları kaldırabilecek bir Raspberry Pi modelinin linkini atar mısınız ? :)

Hepinize teşekkürler. Raspberry Pi almak daha mantiklı geldi, küçücük bir şey zaten :) Güvenilir bir siteden, Win7 veya Linux vb. (Win 10 kaldirsa çok daha iyi olur elimde 120'lik SSD var zaten) OS'ları kaldırabilecek bir Raspberry Pi modelinin linkini atar mısınız ? :)
Raspberry Pi 4 2GB versiyonu işinizi fazlasıyla görecektir.

Bu arada bu cihazlara işlemci mimarisinden dolayı Linux kurmak daha mantıklı oluyor. En basitinden kendi linux dağıtımları olan Raspbian kurulabilir. Windows 10 da çalıştırıyor ama tavsiye etmem.
SSD takabiliyor musunuz bilmiyorum. SD kartla kullanılıyor diye biliyorum.
@SideWinder Biliyordur.
USB 3.0 portu üzerinden dönüştürücü ile takılabilir.

Son düzenleme:
Raspberry'de küçük bir bilgisayar aslında. Özel bir işletim sistemi var.

Üstelik yılda 3-5 lira falan yakar. Ama o kasa, belki ayda 3-5 lira, ne ayı ya, hep açık kalacak, 50-100 yakar. Belki 200 lira.

Kesinlikle TV Box yada Raspberry gibi cihaz alabilirsin. Uzun vadede parasını çıkar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı